2017-01-18 16:07

POLITICA


Ponta a depus plângere penală contra lui Băsescu şi Blejnar

 |  16:32
Ponta a depus plângere penală contra lui Băsescu şi Blejnar

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a depus, vineri, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, o plângere penală împotriva lui Traian Băsescu şi a lui Sorin Blejnar.

Preşedintele este acuzat de instigare la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, ameninţare şi şantaj, iar directorul ANAF de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, plus ameninţare şi şantaj.

„În fapt, în data de 21.06.2011, în cadrul unei consultări publice la sediul Preşedinţiei României, Palatul Cotroceni, numitul Băsescu Traian a făcut o serie de afirmaţii, în public, afirmaţii preluate de toate televiziunile de ştiri şi de întreaga media scrisă, cu privire la o presupusă implicare a mea şi a Cabinetului de avocat al cărui titular sunt în încheierea, derularea şi obţinerea de profituri materiale în urma executării unor contracte de asistenţă juridică încheiate cu Complexurile Energetice Rovinari şi Turceni”,îşi începe Ponta plângerea.

El mai spune că „afirmaţiile mincinoase şi fără o fundamentare în realitate” au fost făcute dată fiind poziţia sa de persoană publică, „în scopul discreditării în faţa publicului şi de instigare a autorităţilor statului, în speţă ANAF”. Acesta ar fi început controale fiscale la sediul Cabinetului de avocat al lui Ponta şi la SCA Şova şi Asociaţii, precum şi la cele două complexuri energetice, controalele fiscale fiind „în mod voit şi nejustificat extrem de mediatizate, numitul Blejnar Sorin folosind apariţiile publice în spaţiul media pentru a deschide şi a da amănunte cu privire la derularea acestor controale”.

Ponta dă apoi citatele respective din Băsescu şi Blejnar şi ataşează răspunsurile oficiale din partea SC Complexul Energetic Rovinari în care se spune că nu au existat relaţii contractuale cu Victor Ponta sau cabinetul acestuia, şi din partea Baroului Bucureşti în care se arată că Ponta nu are calilatea de asociat în cadrul SCA Şova şi Asociaţii – cea care a avut astfel de relaţii cu complexul, în 2007-2008.

De asemenea, se prezintă o scrisoare prin care Ponta îi cere preşedintelui o întâlnire pe data de 9 septembrie, „în vederea discutării unui subiect deosebit de important”, şi răspunsul de la Administraţia Prezidenţială, în care se spune: „Având în vedere neclarităţile din scrisoarea dvs. cu privire la tema întâlnirii pe care doriţi să o aveţi cu preşedintele României, vă rugăm să vă adresaţi domnului Gabriel Pişcociu, consilier de stat responsabil cu preluarea sesizărilor” – dându-i-se e-mailul şi telefonul consilierului.

Ponta încheie spunând că aceste documente „dovedesc clar reaua-credinţă a celor două persoane care fac obiectul plângerii penale”.

La depunerea dosarului, Ponta a explicat că vrea sancţionarea lui Blejnar, iar în privinţa lui Băsescu, aşteaptă ca, după ce nu va mai mai avea imunitate, ca preşedinte să dea socoteală în faţa justiţiei în baza dosarului, aşa cum dă socoteală fostul preşedinte francez Jacques Chirac. El a mai acuzat că Băsescu şi Blejnar au încercat intimidarea sa pentru a fi de acord cu proiectele Puterii, printre care regionalizarea României. Însă a decis să facă acest gest pentru a da un exemplu tuturor românilor care suferă abuzuri din partea Puterii, dar care nu au curajul sau priceperea să se apere. El a mai spus că a venit la Parchetul de pe Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ca la o instituţie unde a lucrat multă vreme, pe care o respectă, şi unde a învăţat bine cum să depună corect o plângere penală.

Ponta a mai adăugat că va cere în instanţă ziarului Evenimentul Zilei, pe care îl acuză că s-a implicat în campania dusă de Băsescu şi Blejnar, să publice documentele cuprinse în dosarul pe care l-a depus la Parchet.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-05-05

TAGURI: Ponta, plangere, penala, Basescu, BlejnarComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image