2018-09-26 04:09


Ponta: Alegerile ar putea avea loc pe 1 noiembrie sau pe 2 decembrie

 |  15:21
Ponta: Alegerile ar putea avea loc pe 1 noiembrie sau pe 2 decembrie

Premierul Victor Ponta susține că alegerile generale din România ar putea avea loc la începutul lunii noiembrie sau la începutul lunii decembrie.

“Dacă vom ajunge la un acord cu Partidul Democrat Liberal, alegerile vor avea loc la 1 noiembrie”, a spus Ponta. „Dacă nu, ele vor avea loc la 2 decembrie, a adăugat el.

Declaraţia a fost făcută de Victor Ponta la o intâlnire cu presa străină, în decursul dimineţii.

Potrivit agenţiei AFP, Victor Ponta a motivat că organizarea acestor alegeri în noiembrie ar lăsa un răgaz suficient noului guvern pentru a pregăti proiectul de buget pentru 2013, care să fie adoptat de Parlament până la sfârşitul anului.

În schimb, un scrutin convocat în decembrie “i-ar constrânge pe aleşi să dezbată bugetul în două zile', înainte de vacanţa de Crăciun, a spus Ponta.

 Reamintim că devansarea alegerilor parlamentare a fost adusă în discuţie de Viorel Hrebenciuc, agreată de USL, dar nu a fost acceptată de PDL, care a declarat că rigorile Constutuţiei nu pot permite devansarea alegerilor. Cristian Preda, europarlamentar PDL, a postat un material în care a explicat că legal, fără a se organiza alegeri anticipate, care presupun dizolvarea Parlamentului, alegerile pot avea loc oricând, între 2 decembrie 2012 şi 19 martie 2013.

Iată explicaţia dată de Ponta:”Oricine va castiga alegerile parlamentare, trebuie sa-si adopte bugetul inainte de Craciun. Trebuie sa aiba macar o luna in care sa se prezinte in Parlament, sa se discute, sa stim ce buget avem pentru 2013, pentru ca stim ca bugetul pentru 2013 va avea cu totul si cu totul alta gandire decat cel din 2012”.

Citiţi și

Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-02-19

TAGURI: ponta, alegeri
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


Apa Nova

loading...