2018-12-19 10:01


Ponta: “Băsescu e sponsorizat ca să facă lobby pentru Roşia Montană”

 |  17:30
Ponta: “Băsescu e sponsorizat ca să facă lobby pentru Roşia Montană”

Preşedintele PSD, Victor Ponta, l-a acuzat, vineri, pe preşedintele Traian Băsescu de faptul că face lobby pentru exploatarea aurului de la Roşia Montană doar fiindcă a primit fonduri pentru campanie de la firma implicată în proiect, “Roşia Montană Gold Corporation”.

Întrebat în cadrul conferinţei de presă de la USL ce părere are despre declaraţiile preşedintelui în favoarea proiectului, Ponta a declarat că aici poate fi vorba de cel mai grav caz de corupţie politică din Europa. “Gândesc că dl preşedinte, ca şi în 2004, îşi protejează foarte tare sponsorii financiari ai campaniei, împotriva intereselor României. Şi gândesc că primul lucru care trebuie să-l discutăm despre Gold Corporation este transparenţa fondurilor folosite de această companie pentru a sponsoriza oameni politici şi pentru a sponsoriza mass-media. Primul meu apel către Gold Corporation este să facă publice toate numele persoanelor politice - indiferent că sunt din PSD, din PNL care au luat bani de la Gold Corporation. La dl Băsescu ştim sigur că a fost sponsorizat, ca probabil şi la dna Anastase. Pentru că altfel riscăm să ne trezim în România cu cel mai grav caz de lobby şi de corupţie politică. N-am vrea să ajungem aşa cum a ajuns Anglia lunile trecute, în vestitul scandal Robert Murdoch”, a declarat liderul PSD, adăugând că nu îşi face nici o părere despre oportunitatea investiţiei până află lista celor sponsorizaţi, pentru că “e un proiect care trebuie făcut pentru România”, nu pentru unii politicieni. “Faptul că Gold Corporation îşi face toată campania de promovare cu aceiaşi oameni care îi fac campania electorală domnului Băsescu şi anume, dl Dan Andronic şi dl Silberstein - sunt convins că în «Evenimentul Zilei» n-o să apară această declaraţie a mea - e deja un mare semn de întrebare pentru orice om cinstit şi care nu a primit bani pentru campania electorală”, a mai afirmat Ponta.

Consultantul politic Dan Andronic neagă însă că el sau Tal Silberstein s-ar ocupa de imaginea proiectului de exploatare a aurului. “Nu am nici o legătură cu campania de la Roşia Montană. Nici dl Silberstein nu are. Întrebaţi la companie, să vă convingeţi. Victor Ponta a mai spus o dată prostia asta. Nu am de unde să ştiu de ce. Ce să vă spun mai mult?”, declară, pentru “Puterea”, Andronic.

Biroul de Relaţii cu Presa al RMGC ne-a trimis, la rândul său, un răspuns la acuzaţiile lui Ponta. „Nu există niciun contract între RMGC şi foşti sau actuali consultanţi politici ai preşedintelui Traian Băsescu. Acestea sunt speculaţii fără acoperire. Informaţii detaliate cu privire la cheltuielile companiei sunt publicate trimestrial pe website-ul acţionarului principal al Roşia Montană Gold Corporation, Gabriel Resources: . Orice alte afirmaţii de acest fel sunt de natură să aducă prejudicii imaginii companiei şi proiectului minier de la Roşia Montană”, se arată în >comunicatul primit de la Roşia Montană Gold Corporation.

Traian Băsescu a declarat joi, la Sulina, că e un susţinător al proiectului de exploatare a aurului de la Roşia Montană. “România are nevoie de el”, a explicat preşedintele.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-06-27
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...