2017-01-23 18:57


Ponta către PSD: „Ori eu, ori Geoană“

 |  19:09
Ponta către PSD: „Ori eu, ori Geoană“

Pesediştii forţează sancţionarea cu excluderea din partid a lui Mircea Geoană. Victor Ponta, preşedintele PSD, invocă argumentul: „Ori eu, ori el”.

După ce a avertizat că o să convoce Comitetul Executiv sau chiar un congres al PSD pentru a tranşa chestiunea Geoană, liderul social-democraţilor, Victor Ponta, trece la alte ameninţări. El a declarat marţi seară că va demisiona din fruntea partidului dacă decizia luată la ultimul Birou Permanent al PSD, de înlocuire a lui Geoană de la preşedinţia Senatului, va fi infirmată la viitoarea şedinţă a conducerii social-democraţilor. Ponta a admis că este posibil ca membrii CEx (forul de conducere lărgit al PSD) să infirme decizia iniţială. „Dacă toţi i-am reproşat ceva domnului Geoană cât a fost preşedinte a fost faptul că nu lua decizii şi că atunci când le lua, peste o zi le schimba. Eu nu pot să fac aceleaşi greşeli, pentru că voi avea acelaşi rezultat. Deci nu poţi să iei o decizie în unanimitate şi s-o schimbi“, a spus Ponta într-o emisiune televizată.  Liderul social-democrat a explicat că el este cel care are atribuţia de a convoca CEx-ul, care se întruneşte lunar. „Probabil că... acest Comitet Executiv a fost la sfârşitul lunii octombrie, la sfârşitul lunii noiembrie - 1 decembrie, oricum trebuie să facem Comitet Executiv“, a precizat el.

La rândul său, Mircea Geoană le-a solicitat colegilor de partid, printr-o scrisoare, convocarea Comitetului Executiv Naţional pentru tranşarea situaţiei legate de înlocuirea sa din această funcţie. „Nu vreau să întreţin nici o formă de tensiune în partid. Nu doresc să mai fac comentarii pe acest subiect până când structurile partidului se vor întruni. Până atunci cred că este mai înţelept şi mai bine pentru partid să încetăm cu aceste declaraţii. Oricum, se va decide zilele viitoare în partid“, a spus Geoană.

Printre liderii PSD care au vorbit ieri despre excluderea lui Geoană se regăseşte şi Viorel Hrebenciuc, fostul şef de campanie al candidatului prezidenţial pesedist. „Nu este admisibilă tolerarea acestui comportament, de a nu respecta o decizie luată unanim la vârful partidului. Susţinem decizia de luni a BPN, precum şi intenţia preşedintelui Victor Ponta de a duce până la capăt acest demers, pentru că este unul legitim“, explică Hrebenciuc.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-09-05Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image