2017-01-18 15:05

POLITICA


Ponta despre Băsescu: Iresponsabil şi rupt de realitate

 |  15:12
Ponta despre Băsescu: Iresponsabil şi rupt de realitate

Preşedintele PSD Victor Ponta îl critică dur pe şeful statului român penbtru că merge să reprezinte România la Consiliul European fără măcar “un simulacru de consultare”. Ponta precizează că, spre deosebire de Băsescu, cancelarul Germaniei a cerut, prin vot, mandat de la Bundestag şi a negociat cu Opoziţia susţinerea acestuia. La fel au făcut şi preşedintele Franţei,  respectiv actualul şi viitorul premier spaniol - unul socialist, altul popular – “merg împreună să prezinte poziţia ţării lor”, spune Victor Ponta, într-o postare pe blogul personal.

”Băsescu ştie singur ce e mai bine, nu pierde timpul nici cu Parlamentul, nici cu Opoziţia şi nici măcar cu Guvernul (Boc va afla de la televiziunile de ştiri ce se discută şi se decide la Consiliu!) Nimeni nu ştie ce aliaţi are România pe plan european, la ce poziţie se raliază şi ce obţine în schimb. În tot ceea ce ţine de politica internaţională, cel mai important este să nu fi singur, să ai mereu un grup din care să faci parte şi care să fie alături de tine când ai nevoie. În Europa nu poţi să şantajezi cu dosare şi să cumperi parlamentari care să te susţină ca UNPR-iştii; nici nu ai mereu un SGG să dai o şpagă contra voturi ca la UDMR. Suntem o ţară izolată cu şanse zero de a avea o poziţie proprie sau un avantaj naţional!', susţine liderul social-democraţilor.

Victor Ponta spune că, dacă ar fi fost prim-ministru, dincolo de unele soluţii concrete, s-ar fi consultat cu toţi cei care au o opinie şi o responsabilitate în România, după care ar fi mers sa-şi găsească aliaţi “pentru că singur nu te ascultă nimeni în Europa”.

”În mod sigur, Traian Băsescu participă la Consiliul European din acest weekend ca să se afle în treabă! Sau cum zice românul - 'câine surd la vânătoare'. Nu este singurul. Prietenul său Viktor Orban (premierul maghiar) este la fel de iresponsabil şi rupt de realitate. (...) La criza financiară mondială şi la prăpastia de care se apropie Zona Euro şi întreaga Uniune Europeană, Băsescu a găsit soluţiile magice - exploatări miniere (adică Roşia Montană) şi investiţii la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (adică Elena Udrea)!!!', spune liderul PSD.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-10-24

TAGURI: basescu iresponsabil, ponta basescu, injurii politice, consiliul European, alegeri 2012Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

MOSU
08 Dec 2011

voi vorbiti alde matusa t amara cre ati distrus rom ania ati vandut tot pe gr atis ati umplut tara de R EVOLUTIONARI (infractori 90%) pensionari scosi la 45 de ani la pensie,buget ari si asistati sociali v oi scursurilor ar trebui sa stati la ocna nu la tv sa dati lectii de 22 de ani va ajunge orcum in te ritoriu tot alianta socia lista conduce si fura in draci si acum rusine u.s. l 100 de ani de opozitie hooooooooooooooooo
NIKOS
09 Dec 2011

Dar de ce sa-ti ceara tie parerea Ponta ,daca t u gandesti cu picioarele si esti obsedat de Udrea( da-ti comanda de o gonfla bila ce-i seamana si ai s capat) iar Antonescu iti seamana,ca de asta aparet i ca doi juncani (doi boi mai tineri) la carul USL .
LAZARD
09 Dec 2011

Insolenta acestui om nu a re limite! Acest presedin te este cel mai ancorat i n realitate din toti pres edintii de dupa 89.In plu s are o intelegere deoseb ita a economicului si pol iticului pe care ceilati nu au avut-o si trebuie s a ii multumim proniei cer esti si celor care l-au v otat deoarece a reusit cu Boc al lui sa fereasca t ara de a ajunge intr-o si tuatie mai rea decat a Gr eciei;Ponta este ,pentru a cata oare,pe dinafara.D e unde unde s-a pricopsit PSD cu un astfel de ...s pecimen?
DOREL
09 Dec 2011

la cine vrea marinarul sa ceara voie, tie, ponta, sau usl-ului, care suntet i pe dinafara cu economia , cu tratatele europene, voua care ati fost impotr iva masurilor de austerit ate, care erau strict nec esare, daca veniti voi la putere va fii sinucidere nationala, vom ajunge ma i rau ca grecii,, doamne fereste sa nu ajungeti, a sa ai spus cu vizita mari narului in sua, l-ai luat la bascalie, sper ca ti- ai dat seama de prostiile pe care le vorbesti sau care ti le sopteste nasta se si iliescu, cel putin basescu este patriot fata de tine, stie ce face si ce vorbeste, in interesu l romaniei

Adauga un comentariu

Random image