2018-10-18 06:34


Ponta exclude participarea la guvernare a UDMR

 |  12:54
Ponta exclude participarea la guvernare a UDMR

Victor Ponta exclude participarea la guvernare a UDMR care a devenit un partid de opoziţie. Nu s-a pus problema, în cadrul discuţiilor cu UDMR, semnării unui acord de colaborare parlamentară şi nu s-a discutat despre o susţinere a Cabinetului, a explicat Victor Ponta.

"Lucrurile sunt foarte clare pentru ambele părţi: nu se pune problema unei participări a UDMR la guvernare. Dânşii vor fi în opoziţie, noi vom fi la putere", a declarat luni premierul desemnat după întrevederea cu liderii UDMR. Ponta a subliniat că nu a solicitat, în cadrul întrevederii, ca UDMR să voteze Guvernul.

Pe termen lung, discuţii punctuale care vor exista vor privi drepturile minorităţilor a adăugat premierul desemnat.

De asemenea, Victor Ponta a precizat că, la acest moment, unul dintre punctele de dezacord cu UDMR priveşte modificarea sistemului de vot. "Dânşii susţin sistemul proporţional. E un domeniu în care, cel puţin în acest moment, nu o să ne înţelegem, pentru că noi votăm mâine la Senat şi apoi în Cameră o modificare a legii actuale, iar cel care e pe primul loc în colegiu va merge în Parlament", a declarat Ponta.

USL şi-a asumat obligaţia de a trece în această legislatură Legea minorităţilor naţionale, dar fără prevederea privind autonomia culturală, potrivit lui Victor Ponta, scrie Mediafax.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639563-06-29

TAGURI: UDMR, Victor_Ponta, guvernare
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...