2017-01-20 07:54

POLITICA


Ponta: Guvernul nu a discutat cu FMI despre pensii şi salarii

 |  12:58
Ponta: Guvernul nu a discutat cu FMI despre pensii şi salarii

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, că Guvernul nu a discutat cu reprezentanţii FMI, BM şi CE despre posibilitatea creşterii pensiilor şi a salariilor cu 5%.

'Am întrebat dacă acea creştere de cinci la sută a pensiilor şi salariilor anunţată de PDL a fost discutată cu partenerii noştri internaţionali. Răspunsul cred că îl ştiţi că nu. Nu există în acest moment discutată cu FMI, Banca Mondială şi CE niciun fel de posibilitate de creştere a pensiilor şi salariilor. A fost o simplă promisiune electorală a celor de la PDL generată de sondajele de opinie care apăruseră în acea zi', a declarat președintele PSD, într-o conferinţă de presă susţinută după întâlnirea cu reprezentanţii FMI, BM şi CE. După luna iulie, din punctul de vedere al partenerilor internaţionali, în funcţie de cum evoluează lucrurile, 'chiar dacă semnalele nu sunt deloc optimiste', se poate discuta de o asemenea creştere, a adăugat liderul PSD.

În toate dezbaterile politice care au avut loc în această perioadă cererile USL faţă de Guvernul actual şi faţă de preşedinte şi opţiunea politică asumată a USL este ca viitorul guvern şi Guvernul USL după alegeri să păstreze angajamentele pe care România şi le-a asumat faţă de FMI, BM şi CE, i-a asigurat Victor Ponta pe reprezentanţii organismelor internaţionale. 'Chiar şi în varianta demiterii sau demisiei Guvernului Boc, guvernul de tranziţie spre alegeri va avea suportul nostru integral pentru a ne îndeplini obligaţiile asumate şi pentru a ne păstra relaţiile cu partenerii noştri internaţionali. Am exprimat punctul nostru de vedere că în interesul păstrării acestei stabilităţi şi onorabilităţi a României pe pieţele internaţionale, alegeri şi, de fapt, finalizarea procesului electoral cât mai rapid ar fi un lucru de dorit. Dacă stăm până în luna noiembrie în criză politică, cu un guvern fără susţinere clară şi cu un parlament blocat, nu poate decât să fie o situaţie defavorabilă României', a subliniat Victor Ponta. Prima măsură care ar trebui luată de Guvernul actual sau de Guvernul USL s-ar referi la reducerea CAS-urilor, a taxării muncii, despre care partenerii internaţionali cred că este prea ridicată, 'împiedicând practic firmele private să creeze noi locuri de muncă', a precizat liderul PSD.

În cadrul întâlnirii s-a discutat şi despre ce se întâmplă cu companiile de stat şi de ce trebuie ca Guvernul Boc 'să vândă practic ceea ce a mai rămas din averea naţională, participaţiile Guvernului la companii profitabile', a menţionat președintele PSD. 'Am primit asigurări că acolo unde este vorba de companii care se află în pierdere, acestea, dacă nu pot fi privatizate, vor ajunge la un tip de management privat, şi nu politic, care să asigure o restructurare şi o mai bună gestionare a acestora iar în ceea ce priveşte companiile energetice, orice bani se vor obţine din vânzarea de acţiuni vor rămâne în cadrul capitalului acelei companii sau pentru investiţii în acele companii. Nu vor fi, practic, bani luaţi pe vânzarea Hidroelectrica sau Transgaz folosiţi pentru programele electorale ale PDL', a adăugat Ponta, potrivit Agerpres. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-10-28

TAGURI: Ponta, FMI, USL, salarii, pensii, CE, BM, USLComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image