2017-01-16 19:41

POLITICA


Ponta îi dă replica lui Iliescu

 |  19:17
Ponta îi dă replica lui Iliescu

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a ţinut să menţioneze pentru Ion Iliescu, că protestul parlamentar USL a fost validat de către parlamentarii formaţiunii, după ce preşedintele de onoare PSD a declarat într-un interviu pentru ziarul „ Ring” că „protestul nu este o soluţie şi că nu se părăseşte câmplu de luptă aşa”.

Victor Ponata a replicat:“De aia sunt eu preşedinte. Şi colegii mei, ca să discutăm în grupurile parlamentare, să votăm. Cei doi colegi ai mei care s-au abţinut la vot, domnul Socaciu şi domnul Brătianu, aveau o problemă faţă de asigurarea vieţii în această perioadă de grevă”, a completat Ponta.

Replica vine ca urmare a unei declaraţii făcute de Ion Iliescu în ziarul „Ring”, în care şi-a exprimat dezaprobarea faţă de declanşarea grevei parlamentare USL. Întrebat dacă manifestul poate forţa mâna actualei guvernări, Iliescu a replicat: ”Este în discuţie noţiunea asta de grevă parlamentară. Ce e aia grevă parlamentară? Cred că lupta parlamentară este un instrument al luptei politice şi nu se părăseşte câmpul de luptă în acest fel. Altfel trebuie gândite lucrurile”, conchide Iliescu.

Miercuri, parlamentarii Opoziţiei au anuţat că vor declanşa un protest parlamentar. Concret, asta înseamnă că ei vor lipsi de la lucrările din Plen, Comisii sau Birouri Permanente. Cu toate acestea, ei susţin că vor acea şi activităţi în teritoriu, precum şi “interpelări, propuneri legislative, moţiuni de cenzură”, după cum a precizat Ioan Chelaru, vicepreşedinte PSD. Va fi încasată suma forfetară, precum şi decontările pentru deplasările externe. Indemnizaţiile vor fi donate, dar fiecare senator stabileşte cât la sută va dona din banii săi. Există şi parlamenatari care au probleme financiare.Victor Socaciu, deputat PSD, a declarat în exclusivitate pentru ziarul „Puterea”: „Mă număr printre parlamentarii PSD care nu au alte surse de venit, în afară de indemnizaţia de parlamentar. Dar, dacă o să fie pentru o perioadă scurtă, sper să putem supravieţui. Am şi nişte probleme de sănătate. Nici nu ştiu exact cât va ţine această grevă. Sper să fie cât mai puţin”, a încheiat acesta.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-12-03

TAGURI: Victor_Ponta, protest, Ion_Iliescu, USL, OpoziţieComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image