2019-03-21 00:15


Ponta la Congresul PSD: Traian Băsescu îşi urăşte ţara şi poporul. Sindicatele vor sprijini din stradă dezbaterea moţiunii de cenzură

 |  17:17
Ponta la Congresul PSD: Traian Băsescu îşi urăşte ţara şi poporul. Sindicatele vor sprijini din stradă dezbaterea moţiunii de cenzură
Congresulextraordinar al PSD a început, sâmbătă, la Sala Palatului, pe ordinea de zifigurând adoptarea unor propuneri de modificare a Statului, dar şi aprobareaprogramului de guvernare, reuniunea fiind precedată de o şedinţă a ConsiliuluiNaţional al partidului.

În cadrul Congresuluiextraordinar vor susţine discursuri trei vorbitori, potrivit ordinii de ziprestabilite.

Astfel, preşedintelePSD, Victor Ponta, va prezenta Raportul de activitate al PSD, secretarulgeneral, Liviu Dragnea, va expune programul de acţiuni politice pentru anul2011, privind pregătirea alegerilor locale şi parlamentare din 2012, iarpreşedintele Consiliului Naţional, Adrian Năstase, va prezenta programul de guvernareintitulat "România corectă - România socială".

Pe lângă cei treivorbitori, vor lua cuvântul şi senatorul Dan Şova, care va prezenta propunerilede modificare a Statutului, purtătorul de cuvânt, Radu Moldivan, care va dacitire listei cu noii membri ai Consiliului Naţional, iar senatorul EcaterinaAndronescu va prezenta rezoluţia adoptată de Congresul extraordinar.

Primarul general alcapitalei participă la Congres

Primarul general alCapitalei, Sorin Oprescu, fost membru PSD, a venit, sâmbătă, la Congresulextraordinar al formaţiunii social-democrate, el precizând că prezenţa sa lareuniune se datorează invitaţiei primite şi faptului că nu-şi poate uitaoriginile politice.

"M-am simţitîntotdeauna bine, sunt foştii mei colegi, oameni cu care am relaţii deprietenie, aşa cum am şi în celelalte partide. M-au invitat, am onorataceastă invitaţie, o fac cu plăcere, pentru că nu pot să-mi uit originilepolitice", a spus Oprescu.

Întrebat cum comenteazăfaptul că unii social-democraţi nu sunt încântaţi de prezenţa sa la Congres,Oprescu a spus: "Este treaba lor. Ce ar fi dacă am putea să ne iubim cutoţii, să ne strângem îm braţe?".

Oprescua maispus că în PSD sunt oameni adevăraţi, pe care îi respectă şi faţă de care acontinuat să aibă aceleaşi bune păreri.

Primarul general alCapitalei, Sorin Oprescu, s-a adresat, sâmbătă, delegaţilor la Congresul PSD,cu sintagma "stimate popor pesedist", spunând că , discursul său fiind aplaudat departicipanţii la reuniune.

Sindicatele vor fiîn stradă în ziua în care Parlamentul va vota moţiunea de cenzură

PreşedinteleCNSRL-Frăţia, Marius Petcu, a afirmat, sâmbătă, la Congresul extraordinar alPSD, că sindicatele vor fi în stradă în ziuaîn care Parlamentul va vota moţiunea de cenzură pe care opoziţia intenţioneazăsă o depună.

Petcu a vorbit de lamicrofon în faţa delegaţilor la Congresul PSD, spunând că în ziuaîn care moţiunea de cenzură va fi votată de Parlament.

"Atunci când veţidezbate şi vota moţiunea, noi vom fi în stradă, vom întrerupe lucrul. Noi, ceide afară, vom ridica pumnul ameninţător şi vom striga într-un singur glas:Demisia! Vrem ca Guvernul Boc să plece!", a spus Petcu.

Şi preşedintele BloculuiNaţional Sindical, Dumitru Costin, a afirmat la Congresul extraordinar al PSD,că Guvernul Boc "trebuie să plece", el afirmând că .

Ponta: Aşteptaţi-văla atacuri şi cozi de topor pe care Băsescu le-a avut şi folosit în PSD

Preşedintele PSD, VictorPonta, i-a avertizat, sâmbătă, la Congresul extraordinar al formaţiunii, pesocial-democraţi, solicitându-le ; sau la"cozi de topor", pe care Traian Băsescu "le-a avut şifolosit" în PSD.

Ponta: Traian Băsescu este mai rău decât NicolaeCeauşescu, pentru că îşi urăşte ţara şi poporul

Preşedintele PSD, VictorPonta, a afirmat, sâmbătă, la Congresul extraordinar al partidului, că începesă creadă că .

Ponta a spus că, deşi nu aprins epoca lui Ceauşescu, a ajuns să creadă că actualul preşedinte TraianBăsescu "este mult mai rău" decât fostul dictator.

"Nu doar pentru că este nebun, ci pentru că îşiurăşte ţara, îşi urăşte poporul, vrea să se răzbune pe poporul care nu îl maivrea", a afirmat el.

Congresul a fostprecedat de o reuniune a Consiliului Naţional

Congresul a fost precedatde o reuniune scurtă a Consiliului Naţional, prezidat de Adrian Năstase.

Consiliul Naţional aadoptat, în unanimitate, raportul de activitate şi a convocat Congresulextraordinar.

În cadrul ConsiliuluiNaţional au luat cuvântul şapte vorbitori, care, în calitate de vicepreşedinţisau şefi de departamente, au susţinut discursuri mobilizatoare, în care aucriticat actuala putere.

Consiliul Naţional a fostprezidat, pe lângă Adrian Năstase, şi de preşedintele PSD, Victor Ponta, precumşi de secretarul general, Liviu Dragnea, cei trei având locurile rezervate laun pupitru.

De la şedinţa Consiliului Naţional au lipsit fostulpreşedinte al PSD, Mircea Geoană, dar şi preşedintele de onoare, Ion Iliescu,ambii venind însă la Congres.

Comitetul Executiv Naţional(CExN) al PSD a aprobat, vineri seară, , agreând alegereapreşedintelui prin votul tuturor membrilor.

Preşedintele PSD, VictorPonta, a declarat, la finalul şedinţei CExN, că liderii de organizaţii judeţeneau agreat propunerea ca preşedintele partidului să fie ales prin votul tuturormembrilor PSD, urmând ca această modalitate să fie aplicată la alegerile de laurmătorul congres ordinar, din 2014.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638945-11-05
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...