2018-12-18 15:20


Ponta luptă pentru România

 |  19:39
Ponta luptă pentru România

Premierul Victor Ponta a declarat la Bruxelles că reuniunea Consiliului European este una în care se discută „subiecte foarte, foarte importante pentru viitorul României, iar eu voi încerca să reprezint cât mai bine interesele noastre ca ţară”, conform Agerpres.

Şefii de stat sau de guvern din Uniunea Europeană s-au reunit pentru a adopta „Pactul pentru creştere şi locuri de muncă”, a lansa faza finală a negocierilor pentru viitorul cadru financiar multianual 2014-2020 şi a acorda oficial Muntenegrului statutul de candidat la aderarea la UE. Discuţiile au demarat cu o dezbatere despre viitorul cadru financiar multianual al Uniunii Europene (2014-2020), la aceasta participând şi preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz. Principalele aspecte în discuţie se referă la modul în care viitorul cadru financiar multianual poate contribui la creştere şi crearea de locuri de muncă în UE şi cum ar trebui alocate cu prioritate cheltuielile între diverse politici ale Uniunii.

Conflictele de acasă nu trebuie să fie aduse la Bruxelles, a afirmat primul-ministru Victor Ponta, care a reiterat că este dispus să găsească o cale de dialog cu şeful statului prin care România să fie reprezentată la Consiliul European. Întrebat în legătură cu o posibilă plângere penală împotriva sa, Victor Ponta a subliniat că el va respecta întotdeauna deciziile Curţii Constituţionale a României, iar preşedintele Traian Băsescu trebuie să respecte hotărârile Parlamentului. Şeful Guvernului a precizat că a discutat miercuri cu preşedintele Băsescu pentru a ajunge la un consens privind reprezentarea României la Consiliul European, urmând să se întâlnească la Bruxelles, însă şeful statului nu a mai venit în Belgia. De asemenea, el a arătat că „nu este vorba de o dispută personală, ci de o colaborare” pe care şi-o doreşte „a instituţiilor statului şi de respectare a voinţei poporului român”. Premierul a afirmat că, dacă preşedintele Traian Băsescu ar fi venit la Bruxelles, ar fi discutat cu acesta în continuare, „indiferent de reacţiile domniei sale”. Victor Ponta s-a declarat dispus să ajungă la o cale de dialog cu preşedintele Traian Băsescu. „Sunt dispus să găsim o cale de dialog prin care România să fie reprezentată la Bruxelles şi prin care conflictele de acasă să nu fie adus aici, la Bruxelles”, a spus Ponta.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-04-30
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...