2018-12-15 13:28


Ponta: Regimul Băsescu a ratat toate obiectivele pe plan extern

 |  14:50
Ponta: Regimul Băsescu a ratat toate obiectivele pe plan extern
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi, că "regimul Băsescu" a ratat toate obiectivele pe plan extern, începând cu Mecanismul de Cooperare şi Verificare şi terminând cu aderarea la moneda euro în 2015.

Ponta a susuţinut că actuala putere înregistrează "o serieneagră" pe plan extern, România ratând toate obiectivele pe care şile-a propus în relaţia cu Uniunea Europeană.

El a afirmat că "regimul Băsescu" a ratat ridicarea Mecanismuluide Cooperare şi Verificare şi aderarea la spaţiul Schengen înmartie 2011.

"Vă aminţiţi că în februarie ne anunţa Traian Băsescu demarile arestări din vămi. Când s-a ajuns la Blejnar, la Flutur şila Falcă, totul s-a oprit. Dacă aderarea la Schengen este mai puţinimportantă decât apărarea capilor PDL, Blejnar, Flutur şi Falcă,atunci suferim cu toţii", a spus Ponta.

El a acuzat Guvernul că a decis amânarea aderării la monedaunică europeană în 2015 în lipsa unei analize de impact.

"Constatăm că, rând pe rând, toate obiectivele europenesunt ratate şi rămânem aici în ţară cu problemele noastre, din ceîn ce mai mult în afara Europei", a mai spus Ponta.

Guvernul va adopta o decizie până la sfârşitul lunii aprilie înceea ce priveşte termenul de adoptare a monedei euro, în consultarecu Preşedinţia şi Banca Naţională a României, a declarat, marţi,premierul Emil Boc. El a precizat că până la sfârşitul luniiaprilie va fi adoptat şi programul de convergenţă, aflat la acestmoment în stadiu de proiect. Documentul va fi transmis ComisieiEuropene după ce este adoptat de Guvern.

În proiectul programului de convergenţă pentru perioada2011-2014, document obţinut de MEDIAFAX, se arată doar că Româniapoate intra în ERM-II, mecanismul european al ratelor de schimb,"în perspectiva anilor 2013-2014", fără să se mai facă însăreferire la angajamentul asumat distinct în perioada anterioară, deadoptare a monedei euro la 1 ianuarie 2015.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639244-01-13
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...