2017-01-24 09:13


Ponta şi ai lui, inspiraţi de revoluţia din Egipt. Arestarea lui Constantin Nicolescu a trezit la viaţă PSD

 |  20:26
Ponta şi ai lui, inspiraţi de revoluţia din Egipt. Arestarea lui Constantin Nicolescu a trezit la viaţă PSD
Social-democraţiise întâlnesc astăzi pentru a pregăti ultimele detalii ale manifestaţieiîmpotriva regimului Băsescu. Acţiunea a fost plănuită ca o reacţie dupăarestarea preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu.Vizate sunt în special sediile prefecturilor, dar şi ale PDL.

„Mitingîn fiecare judeţ în faţa prefecturilor şi a sediilor PDL în ziua în care sejudecă recursul preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, ConstantinNicolescu”, este ordinul dat din Kiseleff către toate organizaţiile PSD dinţară. Conducerea PSD vrea să reacţioneze dur, acuzând regimul Băsescu de faptulcă vrea să instaureze dictatura în ţară şi că şi-a pus procurorii pe urmelesocial-democraţilor. „Este o bătaie de joc. Îl cunosc pe Nicolescu şi suntsolidar cu el. E un gest dus la absurd. Până omul nu e judecat, existăprezumţia de nevinovăţie. Este o luptă politică dură în România, fiindutilizate metode staliniste. Sunt vizaţi cei aleşi pe vot uninominal. Esteplanul doi al intimidării Opoziţiei pe care îl dezavuez. Cei de la PDL încearcăsă ne impună teama, dar noi suntem învăţaţi să luptăm”, a declarat vicepreşedintelePSD, Gheorghe Nichita, citat de Mediafax. Pesediştii se simt vânaţi şi spun căse încearcă arestarea unor nume din partid pentru a se repune pe tapet temacorupţiei în PSD. „Au început campania electorală. După ce au dat miliarde pemâna Elenei Udrea pentru primăriile PDL, acum au pus şi procurorii pe urmelenoastre. Se încearcă discreditarea unor nume pentru a face culoar candidaţilorPDL. Nu putem sta cu mâinile în sân ca să ne salte pe toţi”, ne-au declaratsurse din conducerea pesediştilor. Arestarea lui Constantin Nicolescu a trezitpartidul la viaţă, cei din Kiseleff fiind bombardaţi cu întrebări despre cumtrebuie să procedeze în continuare filialele. Victor Ponta a convocat pentruastăzi o întâlnire cu grupurile parlamentare pentru a transmite strategia PSDcătre toate organizaţiile.

Campaniepe bloguri şi pe Facebook

Pe lângă mesajele oficiale,social-democraţii au început şi o campanie în spaţiul virtual. Adrian Năstase,Oana Niculescu-Mizil, Valeriu Zgonea au scris pe blogurile lor mesaje radicaleşi au chemat lumea în stradă. „Ceea ce i se întâmplă colegului şi prietenuluimeuConstantin Nicolescu nu doar măîntristează, ci mă revoltă, mă înfurie şi mă face să vreau să dau de pământ cutoţi călăii portocalii. Nimic nu durează la nesfârşit şi Dumnezeu ne judecă petoţi după faptele noastre. Ăsta este mesajul meu pentru toţi portocaliii din ţarăcare acum îşi freacă mâinile de bucurie. Asistăm la o politică concertată a Puteriiportocalii de a trimite oameni incomozi la puşcărie. Să ştiţi, stimaţireprezentanţi ai Puterii, că nu ne puteţi trimite pe toţi la puşcărie! Să mai ştiţică nu reuşiţi nici să ne speriaţi şi nici să ne intimidaţi! Să mai ştiţi că nuvom da înapoi şi vom spune adevărul românilor: vom spune cât îi furaţi, vomspune cât îi minţiţi, vom spune că sunteţi mai rău ca torţionarii, vom spunecum îi distrugeţi pe cei care vă stau în cale, vom spune tare şi răspicat toateaceste lucruri!”, scrie pe blogul său Oana Niculescu-Mizil. “Mă gândesc cu groază că dacă un om de probitatea dluiNicolescu poate fi săltat din casă ca un infractor periculos, un om care amuncit pentru România şi români de 45 de ani (şi ştiu ce spun), ce şanse avemnoi ceilalţi??? Un semnal sigur şi clar: cine mişcă, mişcă mort! Trăiascăconducătorul mult iubit!”, a scris pe contul său de Facebook Valeriu Zgonea. Năstasea făcut un apel la curaj către colegii săi, postând pe blog mesajul rostit înfaţa Consiliului Naţional în 2008.

Ceau fost învăţaţi să spună pesediştii

Înmesajele trimise către lideri din Kiseleff s-a trasat următoarea linie derăspuns după arestarea lui Constantin Nicolescu. „Se încearcă transmiterea unuisemnal naţional, către aleşii Opoziţiei şi către cei care protestează. Estevorba de intimidarea şi a unora, şi a altora. Le spunem colegilor noştri săreziste, pentru că va veni, foarte curând, o vreme când vinovaţii pentru astfelde abuzuri şi presiuni vor plăti, iar justiţia va fi în totalitateindependentă”, sunt învăţaţi să comunice social-democraţii. „Puterea lasăimpresia că vrea să acopere nemulţumirea oamenilor cu procurorii, nu cu măsuriîn acord cu necesităţile României şi românilor. Pare prea mult o acţiune legatăde ceea ce s-a întâmplat ieri la Mioveni. Adică, domnul Nicolescu este pedepsitpentru un eveniment cu care nu are de fapt nici o legătură – mitingul de laMioveni. Nu lipsit de importanţă este faptul că acest moment apare după ce Băsescua fost huiduit de mii de oameni la Iaşi şi la Focşani”, se arată în documentultrimis către filiale de Biroul de presă al PSD.

ContramanifestaţiiPDL

Sursedin PSD susţin că este posibil să apară contramanifestaţii ale celor de la PDLdacă social-democraţii ies în stradă. După acuzele aduse pesediştilor depremierul Emil Boc, ieri au ieşit la rampă Vasile Blaga şi Sever Voinescu. „Nouăni se pare că să chemi populaţia să picheteze sediile unor partide politicepentru a influenţa o decizie într-un anumit proces juridic ţine de omentalitate specifică anilor '50, iar limbajul liderilor PSD, care intimidează,care ameninţă magistraţii, este inadecvat şi de respins. Instigarea laviolenţă, la nelinişte socială, crearea de tensiuni sociale, politice fac partedin tactica unui plan care urmează să-i aducă la Putere în România pe domnulVictor Ponta în funcţia de preşedinte şi pe domnul Adrian Năstase în funcţia deprim-ministru”, a declarat, ieri, Voinescu. Blaga le-a transmis celor din PSDcă ar trebuie să înveţe de la PDL, care nu a ieşit în stradă când unii colegide-ai săi au primit decizii nefavorabile din partea instanţei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-08-28Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


SILE
31 Ian 2011

Nu-s ce ma face sa cred ca va fi un mare FISS !Asteptam cu (oarecare) interes. O zi buna !
Random image