2018-07-18 23:28


Ponta şi Băsescu nu s-au putut înţelege

 |  18:51
Ponta şi Băsescu nu s-au putut înţelege

Primul-ministrul Victor Ponta a negat, marţi, că s-ar afla într-un conflict cu Traian Băsescu, subliniind că disputa reală are loc între preşedinte şi Parlament. Totodată, Ponta a adăugat că alte state reprezentate de premieri la astfel de reuniuni au sisteme politice asemănătoare cu cel al ţării noastre.

Victor Ponta a explicat că, personal, nu a acţionat unilateral şi că nu se află în nici un conflict cu preşedintele. „Este un conflict între preşedinte şi Parlament, eu nu am nici un conflict cu preşedintele. Guvernul nu a acţionat unilateral. Eu nu am acţionat unilateral şi am venit în faţa Parlamentului, iar Parlamentul a adoptat o anumită declaraţie. Dacă preşedintele consideră că este într-un conflict cu Parlamentul, CCR îşi poate spune punctul de vedere”, a declarat Ponta.

De asemenea, primul-ministru a subliniat că sunt state europene cu sisteme politice asemănătoare cu al nostru care sunt reprezentate de premieri la astfel de evenimente. “Ştiţi bine că în ţările cu sistem la fel cu cel al României, cu un preşedinte ales direct, de participat participă primul-ministru. Este vorba de Polonia, Bulgaria, Finlanda, Portugalia, celelalte ţări care au un sistem de acelaşi tip cu al nostru”, a afirmat Victor Ponta.

Premierul a recunoscut că nu l-a convins pe preşedinte privind participarea la Consiliul European. „Nu. Nu am avut nici un fel de discuţie în acest sens, orice decizie am fi anunţat-o”, a spus acesta.

Pe agenda reuniunii Consiliului European figurează subiecte care ţin de „ceea ce trebuie să facă Executivul”, a reamintit Victor Ponta, referindu-se la măsurile de creştere economică, crearea de locuri de muncă, cadrul financiar multianual 2014-2020, posibila intrare a României şi Bulgariei în Schengen şi problema Raportului Mecanismului de Cooperarea şi Verificare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-04-06

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova