2017-01-20 06:01

POLITICA


Ponta şi Crin văd doar la televizor meciul dintre Blaga şi Boc. Băsescu - invitat, USL interzis la Convenţia Naţională a PDL

 |  18:58
Ponta şi Crin văd doar la televizor meciul dintre Blaga şi Boc. Băsescu - invitat, USL interzis la Convenţia Naţională a PDL
LideriiUSL nu vor participa weekendul acesta la Convenţia Naţională a PDL. Lista deinvitaţi făcută de pedelişti cuprinde doar aliaţii: partenerii de guvernare,liderii Partidului Popular European, membrii societăţii civile şi – bineînţeles- Traian Băsescu. Liderul lor spiritual, preşedintele României însă nu le-aspus deocamdată nici „da” nici „ba” democrat-liberalilor. Nu s-a decis încădacă va supraveghea cu propriii ochi meciul pentru funcţii şi bani dintrefavoritul său Emil Boc şi Vasile Blaga. Mai mult, el susţine că nici măcar nu aprimit invitaţia. PDL se jură că ea a fost transmisă.

PDL îl aşteaptăpe preşedintele României weekendul acesta la Convenţia Naţională a partidului.Comisia care se ocupă cu organizarea alegerilor în PDL a redactat invitaţia. „Noi am stabilit deja invitaţiile către cei dinexterior. Comisia de organizare le-a înaintat domnului preşedinte Emil Boc. Maideparte, se ocupă dumnealui. Aşa cum am stabilit, preşedintele Traian Băsescu afost invitat”, a declarat pentru ziarul „Puterea” senatoarea Sulfina Barbu,membră a comisiei.

Îi ţine în suspans

Cu toate căpedeliştii şi-l doresc pe Băsescu în spirit şi trup printre ei la Convenţie,şeful statului momentan păstrează misterul în ceea ce priveşte participarea sa.El afirmă că nu s-a decis încă dacă se va duce. Mai mult, Băsescu susţine cădeocamdată nici măcar nu a fost invitat. „Nu mă poate invita decât comisia deorganizare a alegerilor şi abia pe urmă preşedintele partidului să-mi transmităo invitaţie”, a declarat Traian Băsescu luni la TVR. Întrebat dacă va onora oeventualăinvitaţie la congresul PDL, Băsescu a răspuns: „Astae altă treabă, nu ştiu încă”, a mai spus preşedintele în interviul acordatTeleviziunii Române. Declaraţia şefului statului contrazice spusele SulfineiBarbu. Senatoarea a găsit, totuşi, oexplicaţie a neconcordanţei. „Dacă invitaţia etransmisă prin curier, e posibil să nu o fi primit încă, dar de transmis, văasigur că a fost transmisă”, a declarat democrat-liberala pentru „Puterea”

Mihai Voicu (USL): „Ce să căutăm noi acolo?!”

Liderii USL vorvedea doar la televizor meciul dintre Emil Boc şi Vasile Blaga, PNL şi PSDnefiind invitate la Convenţia Naţională a PDL. „Nu ştiu dacă am primit vreoinvitaţie, trebuie să verificaţi la Secretariatul General. Dar, mira-m-aş! Arfi un pic penibil din partea lor să ne invite. Ce să căutăm noi acolo?!”, afost reacţia lui Mihai Voicu, purtătorul de cuvânt al PNL.

Kelemen, Oprea şi Pambuccian sunt aşteptaţi

Dintre capiipartidelor politice de la noi au fost invitaţi la Convenţia Naţională a PDLdoar partenerii de guvernare.

Kelemen Hunor, preşedinteleUDMR, Gabriel Oprea, şeful UNPR şi Varujan Pambuccian, liderul minorităţilornaţionale, sunt aşteptaţi să vină. „Aumai fost invitaţi preşedinţii partidelor de coaliţie, membri ai societăţiicivile. Urmează să ne răspundă. În funcţie de spaţiul pe care îl avem ladispoziţie. Noi am dat deadline până mâine (miercuri, n.r.), afirmă Sulfina Barbu.Senatoarea ne-a mai declarat că în afară de politicienii de dâmboviţa,pedeliştii îl aşteaptă sâmbătă şi pe secretarul general al Partidului PopularEuropean, preşedintele PPE, refuzând participarea. „Din exterior l-am invitatpe domnul Wilfried Martens, preşedintele PPE. Dumnealui ne-a răspuns că nupoate veni, deoarece are loc congresul tinerilor populari europeni, unde vaparticipa şi domnia sa. Va veni, în schimb, domnul Antonio Lopez Isturiz, secretarulgeneral al PPE”, a afirmat Barbu. Menţionăm că pe site-ul oficial altineretului PPE, accesibil la adresa , este confirmatăprezenţa lui Martens la congresul tinerilor PPE în perioada 12-15 mai, perioadăcare coincide cu 14-15, când se va desfăşura Convenţia Naţională a PDL.

Blaga, omul maselorpedeliste

Candidatul lafuncţia de preşedinte al partidului, cel mai popular în rândul simpatizanţilorPDL, este Vasile Blaga. Conform unui sondaj intern al democrat-liberalilor,publicat de , 44% dintresimpatizanţii PDL consideră că fostul ministru de interne este cel mai potrivitpentru postul de preşedinte al partidului, faţă de 36% câţi l-au indicat peEmil Boc. Numai 6% dintre respondenţi îl văd pe Theodor Paleologu potrivitpentru poziţia de preşedinte democrat-liberal. Sondajul a fost realizat de CSOPla comanda PDL pentru uz intern, în perioada 2-8 mai, pe un eşantion de 1.060de persoane şi pe un subeşantion de 200 de simpatizanţi şi votanţi PDL.

Toţi banii pe Boc

Traian Băsescuface parte dintre cei 36% care îl vor pe Boc. Omul pe care pariază preşedintelesâmbătă la alegerile pentru şefia PDL este Emil Boc. El a afirmat în repetaterânduri că actualul prim-ministru şi preşedinte al PDL este favoritul său.Susţinerea pe care Băsescu i-a acordat-o făţiş premierului în competiţia cuVasile Blaga i-a adus un val de critici şefului statului, atât din partea opoziţieişi a mass-media, cât chiar şi din PDL. În ciuda lor, preşedintele şi-areafirmat preferinţele pentru Emil Boc, luni, în interviul de la TVR. El a afirmat laTeleviziunea Română că, dat fiind că alegerile din PDL sunt prea aproape, evităsă facă declaraţii legate de lupta internă din partid, dar a reiterat că EmilBoc a fost „unpartener loial”. „N-aşvrea să revin. De aceea, n-aş vrea să discut. Dacă vreţi însăo s-o spunîntotdeauna, Emil Boc a fost un partener loial”, a afirmat Traian Băsescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-09-24Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

ARGATU
12 Mai 2011

SUCCES DLUI BOC!

Adauga un comentariu

Random image