2017-01-20 18:08

POLITICA


Popularii europeni discută despre excluderea PNŢCD

 |  21:00
Popularii europeni discută despre excluderea PNŢCD

Liderul PNŢCD Victor Ciorbea a anunţat că au eşuat discuţiile cu gruparea lui Aurelian Pavelescu, pentru o eventuală reunificare a celor două grupări. În concluzie, ţărăniştii se apropie de un nou mare eşec: excluderea din gruparea politică a popularilor europeni.

Luni şi marţi se desfăşoară la Bruxelles reuniunea conducerii PPE. Unul dintre posibilele subiecte de discuţie ţine apartenenţa ţărăniştilor la cea mai mare familie politică din Europa: Partidul Popular European. Liderul ţărănist Victor Ciorbea a anunţat, sâmbătă, că PNŢCD ar putea fi suspendat din PPE din cauza disputelor dintre facţiunile din interiorul partidului. Ciorbea spune că va merge luni la Bruxelles pentru a-i convinge pe liderii PPE să amâne această decizie sau chiar să o blocheze, până ce disputa din interiorul PNŢCD va fi tranşată în justiţie.

Anunţul lui Ciorbea a fost făcut la finalul Consiliului Naţional de Conducere al PNŢCD, for politic în care s-a încercat aplanarea conflictelor dintre grupările din cadrul acestui partid. Aurelian Pavelescu a părăsit, sâmbătă, lucrările Consiliului, considerând reuniunea un “bluf”. “Consiliul Naţional de Conducere nu se află aici. De altfel, în sală sunt cel mult 10-15 persoane din PNŢCD, restul fiind din afara partidului. Este, prin urmare, un bluf, nu este o întâlnire statutară”, a spus Aurelian Pavelescu, citat de Agerpres. El a declarat ziariştilor că a propus în şedinţă o formulă de negociere şi reconciliere, şi anume, ca în filialele judeţene să se desfăşoare în cel mult o lună conferinţe care să decidă soarta partidului. El susţine că propunerea sa nici măcar nu a fost pusă în dezbatere, considerând că acesta a fost un gest ostil din partea grupării lui Victor Ciorbea.

Reamintim, PNŢCD este membru observator din 1996 al Partidului Popular European, respectiv membru cu drepturi depline începând cu 1 ianuarie 2001, data accederii României în UE. În afară de PNŢCD, printre formaţiunile politice membre ale PPE mai regăsim PDL şi UDMR. Recent, preşedintele Traian Băsescu a avut la Palatul Cotroceni o consultare de circa trei ore cu liderii tuturor grupărilor din PNŢCD. Acest partid a fost principala formaţiune politică în România care a câştigat alegerile din 1996. La capătul unei guvernări în care au fost schimbaţi trei premieri, ţărăniştii n-au mai primit voturile necesare accederii în Parlamentul României. O parte dintre liderii fostului PNŢCD se regăsesc astăzi la PDL. Printre ei, Remus Opriş, fost secretar general al guvernului Ciorbea, astăzi consilier personal al şefului Agenţiei guvernamentale Antidoping.

Congresul PPE de anul viitor este programat să se desfăşoare la Bucureşti.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-08-01Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

ANCA
07 Noi 2011

Ha,ha,ha nici nu trebuie sa se chinuie pre mult , deoarece PNTCD nu va mai intra in PE simplu, pentru ca nu vor fi votati de cetatenii Romaniei !

Adauga un comentariu

Random image