2017-01-19 04:18

POLITICA


Populaţia Siberiei vrea independenţă şi unire cu SUA

 |  17:35
Populaţia Siberiei vrea independenţă şi unire cu SUA

Locuitorii din Siberia ar putea lua una dintre cele mai spectaculoase decizii din istorie dacă vor hotărî să organizeze şi să adopte hotărârile unui referendum în urma căruia o suprafaţă semnificativă din actuala Federaţie Rusă ar deveni administrată de Statele Unite ale Americii, relatează publicaţia rusă „Pravda”.

Chiar dacă Siberia este una dintre cele mai bogate regiuni ale Rusiei, din punctul de vedere al resurselor pe care le deţine, majoritatea populaţiei trăieşte în sărăcie. Nemulţumiţi că trebuie să plătească la bugetul naţional în compensaţie faţă de alte regiuni mai puţin productive, siberienii vor să ia atitudine în acest sens. Un prim pas l-au făcut deja începând cu vara anului trecut, prin înfiinţarea unei comunităţi online pe Facebook care promovează ideea naţionalităţii siberiene pentru locuitorii acestei regiuni.

Vladimir Kiselyov, iniţiatorul acestei mişcări, are 37 de ani şi locuieşte în Mejdurecesnk. Acesta susţine că Siberia trebuie să scape de influenţa Moscovei, însă nu crede că regiunea nu poate ajunge un stat independent. De aceea, Kiselyov a propus organizarea unui referendum pentru integrarea Siberiei în cadrul SUA. „America are o experienţă de succes în obţinerea independenţei. După referendum, Siberia va deveni teritoriu al Statelor Unite, aşa cum sunt California şi Alaska, cu toate că acestea erau colonii mexicană, respectiv rusă, în secolul al XIX-lea”, a declarat Kiselyov.

Inedita iniţiativă şi-a găsit se pare ecou şi peste Ocean, în rândul americanilor. Politicianul de origine poloneză Zbigniew Brzejinski a propus crearea unei noi comunităţi în emisfera de nord, de la Vancouver la Vladivostok. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-09-21

Mai multe imagini:
Populaţia Siberiei vrea independenţă şi unire cu SUA
zoom

TAGURI: independenta Siberia, populatie Siberia, unificare Statele Unite, referendum siberieni, nationalitate siberianaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image