2017-01-22 14:17

POLITICA


Portretul-robot al candidatului PDL

 |  21:00
Portretul-robot al candidatului PDL

“În acest moment lucrăm la identificarea celui mai bun candidat pentru campaniadin toamnă pentru fotoliul de primar general. În scurt timp, laînceputul anului viitor, ne vom anunţa şi candidatul”. Declaraţia a fost făcută pe 15 decembrie 2011 şi ea îi aparţine Elenei Udrea, preşedintele PDL Bucureşti. Anul 2012 a început de nouă zile, iar numele candidatului PDL pentru Primăria Capitalei nu a fost încă făcut public. Timp mai este, începutul anului nu s-a sfârşit. Şi totuşi semne că viitorul candidat PDL va fi anunţat în scurt timp nu prea sunt.

La finele anului trecut, Elena Udrea anunţa totuşinumele viitorului şef de campanie electorală: Cristian Popescu-Piedone. “Imaginaţi-vă confruntarea dintre Piedone şi Mitrea! Vom avea cel mai bun şef de campanie!”, exclama Udrea. Pentru cine nu ştie, Piedone este încă membru al Partidului Conservator, iar dacă vrea să treacă la PDL, el este nevoit să părăsească mai întâi şefia Primăriei Sectorului 4. Într-o declaraţie oferită ieri ziarului nostru, Cristian Popescu-Piedone pune discret sub semnul întrebării calitatea lui de şef al campajniei PDL.  „Anunţul conform căruia eu voi fi coordonatorul campaniei electorale pe Bucureşti, din partea PDL-UNPR, nu este încă oficial. Acest lucru va fi stabilit la prima întâlnire a PDL Bucureşti care va trata campania electorală pentru alegerile locale la Primăria  Capitalei”, spune primarul sectorului 4.

Cât despre stabilirea candidatului, Piedone susţine că acesta va fi anunţat în urma efectuării unor sondaje de opinie, care, lasă el să se înţeleagă, încă nu au fost comandate. De altfel, aceasta este şi poziţia oficială a conducerii PDL Bucureşti: „Va fi desemnat oficial cine stă cel mai bine în sondajele de opinie”.

Ziarul „Puterea“ a inventariat lista scurtă a posibililor candidaţi ai PDL pentru Primăria Bucureştiului.

Cristian Preda

Europarlamentar şi fost consilier prezidenţial, Cristian Preda s-a înscris singur în competiţie. „Nu mă dau în lături pentru a participa la această bătălie pentru Bucureşti”, s-a autopropus Preda într-un interviu la RFI, ocazie cu care el a vorbit despre eventualitatea organizării de alegeri primare în PDL pentru desemnarea candidatului. În ultimul an, Cristian Preda s-a remarcat prin numeroase ieşiri publice dure la adresa conducerii filialei Bucureşti a partidului, ba chiar şi a celei centrale. Probabil că asta îi va dăuna în viitoarea sa carieră politică. De remarcat că Preda a criticat recent desemnarea lui Piedone drept şef al campaniei PDL.

Liviu Negoiţă

Actualul primar al sectorului 3 este, cel mai probabil, liderul politic al PDL care a stat cel mai bine în sondajele de opinie de la Bucureşti în ultimii ani. Cu toate acestea, Liviu Negoiţă a refuzat în mai multe rânduri să-şi asume responsabilitatea unei candidaturi. De altfel, Negoiţă a refuzat să se înscrie şi pentru alegerile la şefia filialei PDL Bucureşti. Recent, scriitorul şi jurnalistul Stelian Tănase relata pe blogul său o conversaţie pe care a avut-o cu Liviu Negoiţă în care acesta i-ar fi destăinuit că urmează să se retragă din viaţa politică. „După încheierea mandatului voi activa în sectorul privat, probabil în avocatură“, i-ar fi spus Negoiţă.

Silviu Prigoană

Omul de afaceri şi deputatul PDL Silviu Prigoană s-a înscris în cursa internă din partid pentru desemnarea candidatului la Primăria Capitalei. Anunţul a fost făcut chiar de Prigoană în vara anului trecut, atunci când au apărut primele informaţii despre bătălia din interiorul PDL pentru desemnarea candidatului la primărie. Ulterior, acesta şi-a justificat alegerea de a candida: „Ca să existe competiţie în partid. Cum era să fie competiţie în partid cu un singur candidat? Ca să pară că e democraţie, ne înscriem mai mulţi”. Mai recent, Prigoană l-a taxat pe unul dintre contracandidaţi cu următoarea replică: „Cristian Preda are nevoie de cel puţin un an pentru a înţelege organigrama primăriei”.

Adriean Videanu

Fostul primar al Capitalei (2005-2008) era anunţat de Elena Udrea la un eveniment recent al PDL Bucureşti drept „o variantă” pentru  Primăria Bucureşti. Ioan Oltean, secretar general al partidului, a întărit anunţul: „Vă asigur că PDL va avea un candidat, care va putea fi Videanu sau oricare altul, ce va rezulta în urma unor studii sociologice pe care o să le facem”. Doar că Videanu, care a mai avut un mandat de primar, a precizat despre posibila lui candiatură la Realitatea TV: “Nu este un subiect de actualitate, în schimb ce vă pot spune cu onestitate – mă simt mândru şi sunt bucuros de faptul că tot ce s-a întâmplat în ultimii 22 de ani în Bucureşti poartă marca PD sau PDL”. Sursele noastre din PDL spun că Videanu are cele mai mari şanse să devină candidatul PDL.

Teodor Paleologu

Fost ministru al culturii, Teodor Paleologu s-a înscris încă din iunie 2011 în cursa pentru Primăria Capitalei. “Aş candida şi eu pentru primărie, numai ca să se oprească distrugerile la care asistăm. Dacă cineva nu se bagă, mă bag eu”, spunea atunci Paleologu. Tot astă vară, juniorul Paleologu îşi amuza colegii de partid cu un anunţ şi mai curajos: „Dacă există un candidat mai bun din partea PDL, mă înclin şi voi fi alături de el în cursă, însă deocamdată nu văd pe altul care să susţină cu tărie ideile pe care le susţin. Deocamdată sunt singurul care reprezintă aceste politici de dezvoltare durabilă pentru Bucureşti”.

Elena Udrea

Elena Udrea a anunţat de fiecare dată că nu este interesată de o candidatură la Primăria Capitalei. Deşi colegii de partid i-au cerut să se înscrie în cursă (spre exemplu, Cezar Preda: „Cel mai normal ar fi să candideze la Primăria Capitalei cel mai bine clasat, am zis eu doamna Udrea”), ministrul turismului a făcut mereu alte propuneri. Prin luna mai 2011, Elena Udrea spunea că “Silviu Prigoană, Liviu Negoiţă şi Sulfina Barbu sunt nume posibile". Prin octombrie, ea îi vedea în cursă pe Monica Macovei, Silviu Prigoană, Teodor Paleologu şi Costică Canacheu. Iar în decembrie ea îl propunea pe Videanu. Nu este exclusă totuşi o candidatură-surpriză a ei pentru Primăria Capitalei. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-11-06

Mai multe imagini:
Portretul-robot al candidatului PDL
zoom
Portretul-robot al candidatului PDL
zoom
Portretul-robot al candidatului PDL
zoom

Portretul-robot al candidatului PDL
zoom
Portretul-robot al candidatului PDL
zoom

TAGURI: elena udrea, udrea bucuresti, alegeri 2012, pdl bucuresti, alegeri noiembrie 2012Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

ANDREEA
09 Ian 2012

foarte interesant, portret robot al candidatului pdl,oare cine o fi oare???foarte tare.
MARIO
09 Ian 2012

oricine de la pdl este mai bun ca oprescu! Asta e clar, indiferent de portret sau de alte nebunii, oprescu e mai prost ca toti!
GABI
09 Ian 2012

interesant faptul ca astia de la pdl au facut deja portretul robot al candidatului, vor sa-l instruiasca bine.
SILVIU
09 Ian 2012

rapizi sunt astia de la pdl, deja au un portret robot al candidatului, bravo lor se misca repede.
GABI64
09 Ian 2012

foarte bine ca au un portret robot al candidatului, foarte bine asa, macar sa fie unul buun.
ANDRY
09 Ian 2012

macar asa portretul robotului sa fie perfect si sa ia decizii bune, ca si asa la cine vrea sa candideze....ramai fara cuvinte.
ELENA
09 Ian 2012

Sorin Oprescu nu mai are ce noroc sa isi incerce, nu mai are nici o sansa, la conducerea bucurestiului trebuie sa vina un om sufletist, ce sa doresca binele bucurestiului, oricare altul ar fi mai bun!!!
CRISTINA
09 Ian 2012

Oprescu nu mai are nici o sansa, oricare altu este mai bun, fie ca este independent sau nu! Pana la urma nu asta conteaza, daca face sau nu parte dintr-un partid, conteaza doar sa isi faca treaba cum trebuie si sa isi doreasca sa prospere.Nu ne mai incredem in Oprescu
COSMIN
09 Ian 2012

Opescu nu a fost in stare sa faca nimic in mandatul sau, este incadere libera, cu siguranta nu va mai exista bucuresteni care sa il voteze. " Oprescu Primarul mamaliga "
JOHNNY
15 Ian 2012

Degeaba va agitati portocaliilor Sorin Oprescu si USL o sa va bata la fundul gol
DERLEY
15 Ian 2012

Si o foca este mai bun primar decat Sorin Oprescu! Orice zi in care acest maniac narcisist ramane primar este un pericol imens pentru bucuresteni! Sorin Oprescu nu este in stare decat sa fure, sa minta si sa faca dezordine!
TUDOR
15 Ian 2012

Oricum indiferent pe cine nominalizeaza PDL Bucuresti, Oprescu va pierde alegerile! Nu a facut nimic in tot mandatul! Treaba lui Preda este sa se bata in interiorul partidului daca vrea sa fie desemnat candidat la primaria generala!

Adauga un comentariu

Random image