2017-01-24 19:35


Au fost arme psihotronice?

 |  16:37
Au fost arme psihotronice?

La prima vedere, incidentele declanşate miercuri, pe stadionul din Port Said, în Egipt, la meciul de fotbal dintre echipele Al-Ahly şi Al-Masry sunt explicabile prin răbufnirea mâniei suporterilor ultimului club menţionat. Atunci au murit 74 de egipteni, inclusiv ofiţeri de securitate, şi 250 au fost răniţi.

Ce a motivat intrarea tinerilor pe teren? Fanii echipei locale Al-Masry au invadat gazonul verde după ce preferata lor a învins cu 3-1, rivalaAl-Ahly, din topul clasamentului naţional la fotbal.

Islamiştii egipteni au declarat că neaşteptata pătrundere a suporterilor pe teren şi violenţele ce au urmat au fost planificate de susţinătorii fostului preşedinte Mubarak, dornicisă deaun duravertisment autorităţilor actuale.

Fraţii Musulmani consideră că forţele de securitate sunt vinovate de crimele comise, deoarece au permis sprijinitorilor vechiului regim să acţioneze nestingherit.

Consiliul Suprem al Forţelor Armate Egiptene, care deţine puterea în ţară, a declarat trei zile de doliu naţional.

Mareea umană care a invadat brusc terenul de fotbal, recursul instantaneu la arme albe, paralizarea iniţială a forţelor de ordine, intervenţia, cu mare întârziere, a ambulanţelor sanitare, utilizarea fumigenelor şi aruncarea de sticle, au generat, la nivelul structurii de informaţii, a armatei egiptene, o întrebare retorică: au recurs la arme psihotronice, de provenienţă estică, iniţiatorii acestei demonstraţii de forţă?

Liderul Egiptului, mareşalul Hussein Tantawi a declarat: „Acest eveniment nu va reîntoarce ţaraîn trecut. Asemenea incidente se petrec oriunde în lume. Nu vom permite ca aşa ceva să se mai întâmple”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-10-29

TAGURI: Hussein Tantawi, Al-Ahly, Al-Masry, Port Said, Fraţii MusulmaniComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image