2018-11-18 07:58


PPMT. Ameninţare cu proteste

 |  20:13
PPMT. Ameninţare cu proteste

Preşedintele Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), Toro T. Tibor, a anunţat că în 20 iulie vrea să organizeze proteste în peste o sută de localităţi din Transilvania faţă de proiectul de regionalizare şi pentru obţinerea autonomiei în zona locuită majoritar de maghiari, relatează Mediafax.

Toro a afirmat că în planurile actuale de regionalizare nu figurează o soluţie care să convină şi comunităţii maghiare şi a “atenţionat” Guvernul că nu acceptă soluţii care nu sunt agreate şi discutate în cadrul comunităţii maghiare, în special în zonele şi regiunile din Transilvania unde maghiarii trăiesc într-un număr semnificativ. Liderul PPMT a completat că “un principal posibil partener” în această acţiune ar putea fi şi UDMR, ai cărei lideri sunt nemulţumiţi de planul de regionalizare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-04

TAGURI: ppmt, proteste, maghiari, transilvania
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


STEFAN VALENTIN VARGA
06 Iul 2013

Transilvania ESTE istorie. Nu ma declar nici pro nici contra ,invederez o stare de fapt......Romania din punct de vederea administrativ nu are ''transilvania'' si arat inca o data NECONSTITUTIONALITATEA ALEGERILOR prin participarea la alegeri a unor formatiuni politice care tin de istorie .PPMT ar fi trebuit sa aiba reprezentanti in Transilvania atunci cand EXISTA Transilvania sau daca se va constitui legal .Transilvania
Random imageUltimele stiri


loading...