2019-02-17 01:41


Prefectul Capitalei, despre intervenția jandarmilor din 10 AUGUST: „Eu nu am EMIS niciun ORDIN!”. Care spune că a fost rolul său

 |  12:05
Prefectul Capitalei, despre intervenția jandarmilor din 10 AUGUST: „Eu nu am EMIS niciun ORDIN!”. Care spune că a fost rolul său

Prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru, a declarat, marţi, la audierea din Comisia de apărare din Senat, că este o diferenţă mare între a aproba, la cererea Jandarmeriei, o intervenţie şi a o dispune, în scris, iar în cazul violenţelor din 10 august s-a creat o confuzie. "Eu nu am emis niciun ordin. Am aprobat un ordin emis de Jandarmerie!", a subliniat Cliseru, menţionând că i s-a solicitat acest lucru fără a primi explicaţii, informează News.ro.

"Este o diferenţă foarte mare între a aproba la cererea Jandarmeriei o intervenţie şi a dispune o intervenţie în scris. Eu nu am emis niciun ordin!", a afirmat Speranţa Cliseru, la audierea în Comisia de apărare din Senat.

Ea a spus că aşa s-ar putea explica acea "confuzie" a ministerului, conform căreia ea a emis un ordin.

"Am aprobat un ordin emis de Jandarmerie. În legătură cu ce cine şi ce argumente - nu au fost decât solicitări de a semna, nu mi s-a spus de ce, nu am avut aceste discuţii. Nu există... nu a acţionat cineva să mă convingă, au fost anumite solicitări pe parcursul... nu cred că pot să fiu considerată eu că am intrat într-un joc, eu mi-am făcut datoria, eu am fost învestită de primul ministru să apăr şi să respect legislaţia, Constituţia, ordinea publică, deci eu îmi respect absolut atribuţiile pentru care ocup această funcţie şi vă spun că nu am participat şi nu voi participa niciodată la niciun fel de jocuri politice sau de altă natură. Spun întodeauna adevărul pentru că nu mă bazez pe sprijinul nimănui", a afirmat Speranţa Cliseru, la audierea în Comisia de apărare din Senat.

Întrebată ulterior de jurnalişti dacă au fost depăşiri ale atribuţiilor de serviciu, Cliseru a spus că nu poate aprecia: "Eu mi-am făcut treaba mea, nu eu apreciez. Nu mă puneţi pe mine să fac aprecieri cu privire la colegii mei. Bănuiesc că fiecare, şi Jandarmeria a acţionat în baza reulamentelor, procedurilor dumnealor şi a legii, eu la fel..."

De asemenea, întrebată dacă în opinia sa a fost modificată ora în jurnalul intervenţiei: "Eu nu am văzut documentele după ce au plecat din faţa mea, deci nu pot să vă spun ce s-a modificat, dacă s-a modificat. Nu ştiu dacă unii mint, alţii probabil că au vrut să schimbe adevărul şi alţii au fost dezinformaţi. În tot lanţul acesta sunt şi oameni nevinovaţi care au luat de bun ce le-au spus alţii, nu cred că toată lumea este într-un complot aşa...".

Ea a mai spus, în faţa jurnaliştilor, că a aprobat ordinul bazându-se pe situaţia care era la ora aceea în desfăşurare. "Situaţie este prezentată că eu nu m-am dus pe stradă să constat cu ochii mei, că nu aveam cum să fac lucrul acesta. Eu nu consider că am fost minţită, până când nu se face dovada că am fost minţită. Când sunt acte semnate de persoane din mai multe instituţii se bazează pe încrederea între instituţii", a spus ea.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-09-25

TAGURI: cliseru, prefect, jandameria, jandarmi, 10 august
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


RONI
25 Sep 2018

niste incompetenti si slugi fara minte.citez:,,eu nu am fost la fata locului sa vad ce se intampla,,dar a fost partasa la moartea unui om si ranirea sutelor de romani.va dati seama cata iresponsabilitate.este ca si cum in razboi ai da ordin sa dea bomba nucleara pe vorbe.faptele sunt clare:dragnea carmen dan au coordonat totul.si a fost premeditat .de ce?sa bage spaima in oameni ca sa aiba liniste la furat dragnea @comp.totusi trebuie spus ca si opozitia asa zisa in special pnl este complice la toate nenorocire pe care le face psd alde.nu au program ,nu reactioneaza dur la ce se intampla ,scot in fata iesponsabil aceleasi nulitati gen blaga gorghiu antonescu total uzati si fara nici o perspectiva la oameni.schiauna dar de fapt fac jocul psd alde pentru ca nu au oameni noi seriosi si nici programe.totul este o cacialma.pana si iohannis este slab si fricos si a facut de multe ori jocul psd alde pe fata.de aceea protestele au o mare valoare chiar daca si acolo au aparut tradatori si slugi ale magiei care au facut si fac diversiuni.de fapt daca opzotia ar fi la lupta cu psd alde atunci oamenii care ies in strada nu ar mai fi expusi abuzurilor jandarmeriei si politiei.toti sunt pe mana de fapt.stiu ca sunt grupari mafiote in ministere aceeasi oameni dar la o adica nimeni nu misca un deget ca aceasta haita care blocheaza totul si inventeaza taxe sa dispara indiferent cine este la putere.
ANONIM
25 Sep 2018

TE PIS PE EA . UITE CE SCREZOFENICI DIN NASTERE , NE CONDUCE . HANDICAPATI MINTALI .
ANONIM
25 Sep 2018

Nu este adevarat!Cel care a adus haidamacii cu sticle incendiare cacat si pisat a fost Ciolos si Coldea cu ordin de la iohanus
@,ANONIM PLATIT DE MAFIA PSD.
25 Sep 2018

Dupa modelul criminalului ilici iliescu care incendia autobuze si omora oameni si puscariasul criminal draknea a regizat totul inainte. Cei care au provocat au fost JANDARMI IN CIVIL. ACESTA ESTE SI MOTIVUL PENTRU CARE NU AU FOST EXTRASI DIN MULTIME. TOATA ACTIUNEA A AVUT CA SCOP INTIMIDAREA POPULATIEI PENTRU A NU MAI PROTESTA ASUPRA MAFIEI PSD. ORICE PROTEST ESTE VAZUT AFARA , MAFIA VREA SA FURE IN LINISTE.
Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...