2019-01-16 19:22


Prefectul de Maramureș l-a suspendat imediat din funcție pe primarul Cherecheș care a jurat și s-a întors în pușcărie

 |  20:04
Prefectul de Maramureș l-a suspendat imediat din funcție pe primarul Cherecheș care a jurat și s-a întors în pușcărie

Primarul ales al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost eliberat pentru câteva ore de Penitenciarul Gherla pentru a depune jurământul în funcție, în fața Consiliului Local al orașului reunit în ședință. Cherecheș a venit sub escortă, special pentru jurământ și apoi s-a întors în penitenciar. Dar nu mult după aceea, prefectul de Maramureș a emis un ordin de suspendare a sa din funcție, ca urmare a menţinerii măsurii arestării preventive. Prefectura Maramureş a anunțat într-un comunicat că suspendarea durează până la încetarea măsurii arestării preventive.

În comunicat se vorbește și despre delegația susținătorilor lui Cherecheș care a cerut audiență la prefect. „O delegaţie formată din Liliana Gherasim, Irina Ciocotişan, Cristina Tamaş şi Nicolae Lupşe a fost primită de reprezentantul Guvernului în teritoriu, care le-a ascultat păsurile. Aceştia au afirmat că doresc să îl ajute pe Cătălin Cherecheş, actualmente aflat în arest preventiv la Penitenciarul Gherla, întrucât îl apreciază pentru activitatea depusă în slujba municipiului şi îl consideră nevinovat. Cei patru băimăreni au cerut sfatul prefectului Sebastian Mihai Lupuţ în acest sens. Prefectul judeţului Maramureş le-a explicat celor prezenţi că, în acest moment, doar instanţa poate decide vinovăţia sau nevinovăţia lui Cătălin Cherecheş, iar singurii care îl pot ajuta sunt avocaţii. Sebastian Mihai Lupuţ le-a arătat delegaţilor că legea prevede ca, atâta timp cât primarul se află în arest preventiv, el trebuie suspendat. Atribuţiile lui Cătălin Cherecheş urmează să fie preluate de unul dintre viceprimari. Pe de altă parte, prefectul le-a spus celor patru băimăreni că protestul lor nu este legal, iar în cazul în care, aşa cum au afirmat, vor ieşi în stradă pentru a-l susţine pe Cătălin Cherecheş, vor trebui să obţină autorizaţie”, se arată în comunicat.

Nu a mers în catedrală

Soluția de a veni să depună jurământul în ședința de consiliu a fost aprobată de conducerea penitenciarului săptămâna trecută, după ce primarul ales Cătălin Cherecheș a depus o cerere în acest sens.

Prima dată el a avut ideea să se organizeze ceremonia în Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare pe 3 iulie și chiar a cerut acest lucru șefilor pușcăriei unde este încarcerat. Dar penitenciarul a respins cererea invocând faptul că aceasta nu corespunde din punct de vedere operativ.

Cătălin Cherecheş a fost arestat preventiv pentru luare de mită în formă continuată de Tribunalul Cluj în 27 aprilie pe o perioadă de 30 de zile, iar Curtea de Apel Cluj a menţinut această hotărâre. Tribunalul Maramureş a prelungit, în 24 mai, arestul preventiv al acestuia. Cherecheş se află la Penitenciarul Gherla, judeţul Cluj. Cătălin Cherecheş era trimis în judecată iar cauza se judeca pe fond la Tribunalul Maramureş. Acesta a fost reales, în urma alegerilor locale, în funcţia de primar al municipiului Baia Mare cu peste 70% din voturi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-07-18

TAGURI: prefect, maramures, catalin chereches, maramures
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...