2017-01-20 12:13

POLITICA


PREMIERĂ: Comisia Europeană propune îngheţarea fondurilor destinate Ungariei.

 |  14:14
PREMIERĂ: Comisia Europeană propune îngheţarea fondurilor destinate Ungariei.

Comisia Europeană va propune îngheţarea plăţii unei părţi substanţiale din ajutoarele destinate Ungariei în 2013 în cadrul fondurilor de coeziune, pentru a constrânge guvernul lui Viktor Orban să reducă deficitul bugetar considerat excesiv, informează Agerpres.

Ungaria ar urma să primească 1,7 mili” va fi îngheţat, a precizato sursă apropiată de dosar. Decizia de miercuri va trebui aprobată de statele membre ale UE în martie şi nu se va aplica decât de la 1 ianuarie 2013. Guvernul ungar poate evita această sancţiune prezentând la toamnă o corecţie la bugetul pentru 2012 şi un proiect de buget pentru 2013 care să permită reducerea deficitului bugetar sub limita de 3% din PIB. "Este vorba mai degrabă de un îndemn la acţiune decât de o sancţiune", a subliniat sursa citată.

Ţările din UE au dat undă verde pentru eventuale sancţiuni financiare împotriva Ungariei din cauza deficitului excesiv la 24 ianuarie, chiar în ziua când premierul ungar Viktor Orban efectua o vizită la Bruxelles. Ungaria face obiectul unei proceduri de încălcare a Pactului de Stabilitate din 2004, data aderării sale la Uniunea Europeană. Nicio altă ţarănu face de atât de mult timp obiectul unei astfel de proceduri de infringement. Este pentru prima dată când Comisia Europeană pune în aplicare astfel de sancţiuni, care vor servi ca precedent pentru ţările din afara zonei euro care îşi scapă de sub control conturile publice.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-06-29

TAGURI: ungaria, sancţiuni, comisia europeană, UE, plăţi îngheţate, buget, deficit, vickor orban, premieră, fonduriComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image