2018-11-15 02:03


PREMIERUL DIN UMBRĂ: Cătălin Predoiu e propus pentru a conduce guvernul alternativ PDL

 |  18:49
PREMIERUL DIN UMBRĂ: Cătălin Predoiu e propus pentru a conduce guvernul alternativ PDL
Răzvan Mateo Mateescu

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a anunţat luni că propunerea de premier pentru guvernul alternativ democrat-liberal este Cătălin Predoiu, proaspăt uns prim-vicepreşedinte PDL. Propunerea a fost făcută de Biroul Permanent Naţional, dar va fi nevoie de validarea în Colegiul Director, programat să se reunească în august, după care Predoiu va coordona un guvern paralel care va oferi soluţii alternative la actuala guvernare şi va funcţiona pe baza unui regulament de funcţionare aprobat în Consiliul Naţional de Coordonare.

Blaga a mai precizat că miniştrii acestui guvern alternativ vor fi propuşi de comisiile de specialitate ale partidului.

Poate şi Cotroceni

 

Preşedintele PDL a răspuns că numirea lui Predoiu ca premier al cabinetului din umbră nu exclude participarea acestuia în procesul de nominalizare a candidatului pentru alegerile prezidenţiale, proces care va începe în octombrie.

Predoiu a precizat că „detaliile tehnice” şi numărul de ministere din guvernul alternativ vor fi discutate pe parcursul verii şi speră ca la începutul lunii septembrie să aibă stabilită componenţa echipei. Proaspăt intrat în partid, fostul ministru al Justiţiei Cătălin Predoiu a fost ales prim-vicepreşedinte al PDL, la CNC al PDL de sâmbătă, când a şi fost înfiinţată cea de-a cincea funcţie de prim-vicepreşedinte al formaţiunii. A fost ministru al Justiţiei din cabinetul Tăriceanu (2008), guvernele Boc, până în cel al lui Mihai Răzvan Ungureanu.

Replică la Lăzăroiu

Predoiu a răspuns criticilor lui Sebastian Lăzăroiu faţă de desemnarea sa într-o funcţie de conducere a partidului, spunând că PDL şi Mişcarea Populară trebuie să realizeze că inamicul lor politic este USL. „În ceea ce priveşte Mişcarea Populară, cred că important e să realizăm că inamicul politic este USL şi asta este ce mă preocupă. În rest, sigur că trebuie să privim în perspectivă şi la reunirea eforturilor dreptei şi tot ceea ce trebuie să facem trebuie subsumat acestor două scopuri”, a arătat Cătălin Predoiu.

Sâmbătă, Lăzăroiu a scris că „într-un partid democratic nu se fac de pe o zi pe alta funcţii pentru un om”, ci „se fac alegeri pentru funcţii”, iar numirea sa „este mai degrabă un simptom al unei democraţii deficitare” care s-ar putea întoarce împotriva sa.

Felicitări de la MRU

 

Preşedintele Partidului Forţa Civică, Mihai Răzvan Ungureanu, l-a felicitat luni pe fostul ministru al Justiţiei Cătălin Predoiu, cu care e „vechi amic”, pentru decizia de a intra „în politica militantă”. Ungureanu a mai spus că exemplul lui Predoiu ar mai trebui urmat şi de alţi cetăţeni cu „merite profesionale indiscutabile”, care a transmis felicitări şi conducerii PDL şi preşedintelui Blaga.

Cât despre susţinerea lui Predoiu ca eventual candidat la prezidenţiale, MRU a precizat că dacă toate forţele de dreapta vor alege un candidat comun, atunci acea persoană va fi susţinută de toţi. Dar a mai spus şi că rămâne de văzut dacă va fi doar un candidat sau fiecare partid îl avea pe al său.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-08

TAGURI: Predoiu, premier, PDL, Lăzăroiu, Ungureanu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...