2018-07-16 04:08


Premierul Tudose face ANALIZA PSD. Cum îi caracterizează pe Iliescu, Geoană, Năstase și Grindeanu

 |  23:47
Premierul Tudose face ANALIZA PSD. Cum îi caracterizează pe Iliescu, Geoană, Năstase și Grindeanu

Premierul Mihai Tudose a declarat, vineri, că PSD rămâne în continuare un partid mare, cu personalități multiple, iar contradicțiile interne reprezintă un factor de progres care a condus la elaborarea unui program de guvernare pe patru ani de zile.

Potrivit prim-ministrului, programul de guvernare, chiar dacă este adaptat în funcție de realitățile la zi, va fi respectat la nivel de principii, astfel încât România să devină un stat puternic și respectat.

"Foarte bine, e un partid mare, nu e un partid de patru oameni care, știți, să doarmă în sincron, să mănânce în sincron. Tocmai de aici vine plusvaloarea generată și pe care o are PSD-ul. Un partid mare, cu personalități multiple. Și contradicțiile interne sunt factor de progres. Sunt în regulă, atâta vreme cât sunt ca factor de progres, dezbatere, plecăm de la premisa că nimeni nu emite axiome (...) Multitudinea de idei e factor de progres. Și, uitați, acest progres s-a materializat în acel program de guvernare, s-a materializat în câștigarea încrederii românilor și vă spun că suntem pe cale să recuperăm întârzierile din prima parte a guvernării și să intrăm în grafic", a declarat Mihai Tudose la Realitatea TV, întrebat cum "simte partidul" în acest moment.

Premierul a adăugat că schimbările produse în programul inițial anunțat de PSD sunt "normale" și țin de "o adaptare la realitate".

"Fiindcă, dacă nu mai adaptam niciodată nimic, astăzi eram guvernați de sistemul penal, dacă vreți, al legii celor 12 table de la romani, sau la Codul lui Napoleon. Nu, în fiecare zi, unele lucruri le adaptezi. (...) Dacă lucrurile se schimbă în jur, păi, te adaptezi și tu un pic, (...) te așezi într-o poziție care să-ți maximizeze ție șansele. E un program pe patru ani, principiile rămân. Noi am spus că vrem să crească România, românii mai bine, România un stat puternic, să reindustrializăm, să mărim nivelul de trai foarte mult pentru că avem un decalaj foarte mare față de partenerii din UE, un stat sigur, un stat respectat", a declarat Tudose.

În context, șeful Guvernului s-a referit și la foști lideri ai PSD. Întrebat în acest sens, el a evocat un moment în care s-a simțit "mândru de premierul României, domnul Adrian Năstase", amintind un eveniment petrecut la Strasbourg cu ocazia a 10 ani de la accederea României la Consiliul Europei.

Actualul premier a povestit cum Adrian Năstase a reușit să capteze vreme de trei ore atenția într-o întâlnire cu studenții de la Universitatea "Robert Schuman" din Strasbourg, cărora le-a vorbit despre personalitatea lui Nicolae Titulescu.

"Erau aproape 300 de studenți în aulă. Domnul Adrian Năstase a vorbit trei ore despre Titulescu. (...) Trei ore, nu s-a foit unul, nici noi, cei din delegație. Și credeți-mă, fumător, după trei ore, cam începi să te foiești. (...) Un moment de mândrie, chiar un om extraordinar din punctul acesta de vedere, pe politică externă era extraordinar. (...) Astăzi nu mai recunoaște nimeni că eforturile domniei sale s-au concretizat prin intrarea în Uniunea Europeană și în NATO", a afirmat Tudose.

Întrebat despre alt fost președinte al PSD, Mircea Geoană, premierul a apreciat că și acesta este un specialist "foarte bun pe politică externă", dar că și-a creat "o vulnerabilitatea mare" prin "faptul că a crezut prea mult în niște oameni (...) din jur".

"A învățat lecția, dar a învățat-o cu vânătăi proprii", a spus Tudose.

Fiind chestionat și despre relația cu Sorin Grindeanu și dacă este adevărat că a fost mentorul lui, actualul prim-ministru a spus că acesta i-a mulțumit la plecarea de la Palatul Victoria și că au rămas prieteni.

"Nu am fost mentorul lui, l-am ajutat într-un moment... Mi-a mulțumit, am avut momentul nostru la predare-primire și, vă spun și astăzi când stăm de vorbă, suntem prieteni. Nu a fost să fie, poate nu a fost momentul bun", a conchis Tudose.

Referitor la fostul președinte al României, Ion Iliescu, premierul Tudose a spus că a fost "un om extraordinar pentru timpul acela".

"A fost un om extraordinar pentru timpul acela, un om echilibrat, un om corect, un om respectat și astăzi, și nu numai în țară, și în străinătate. Poate nu a fost un om perfect, dar pentru acele timpuri, cu acea mentalitate, nu știu dacă România suporta un șoc foarte mare atunci. Am avut foarte multe de învățat de la el", a precizat Tudose.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-08-12

TAGURI: premier, tudose, analiza, psd, partid, iliescu, nastase, grindeanu, geoana

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


GUVERN
12 Aug 2017

Lui tudose asta i s-a urcat la cap.bate campii cu acciza si minte cu nerusinare.bai omule fara scoala ,nu ai fost in stare sa intri la facultate cu examen pe bune(faci parte din generatia decreteilor si o faci de ras ),daca maresti acciza preturile vor creste indiferent de ce minti tu si parazitul infect tariceanu.mai bine ati pune oficiul concurentei sa dea niste amenzi la petrom rompetrol lukoil omv daca au preturi nereale si asa ati aduce bani la buget.orice oligofren stie sa pune taxe ,oamenii destepti creaza locuri de munca .stii tu prosule ca nu va crerste pretul?va creste asta este clar pentru oricine.ce spitale si autostrazi ati facut?zero.platiti pensii speciale la paraziti nenorocitii dracului nu mai scapa lumea de voi.esti urat cu spume parvenitule.o sa o iei pe urmele lui dragnea prin fiica ta .tu platesti benzina?tu ar trebui sa fii angajat la hingheri acolo este locul tau.
ANONIM
12 Aug 2017

Remarcați că "apropiați" lui Mircea Geoană la acea vreme erau, Liviu Dragnea, Marean Vanghelie, Victor Ponta ? Despre care considerați că ar zice primul ministru Tudose ?
ANONIM
12 Aug 2017

Considerați cå primul ministru Tudose ar putea avea mai multe de povestit despre alegerile din 2009 decât aceia care sunt întrebați despre întâlnirea de la Gabriel Oprea ?
RO STAT MAFIOT
12 Aug 2017

Start Strek NULITATE UMANA si rusinea-nationala ARE GARGARA publica MARE transmisa in direct si in reluare de la formatorul sau Viorel HREBENCIUC - guzganul rozaliu , care si-a bagat fiul in kkt pentru a fura din AVUTIA NATIONALA a Ro. Luand exempu ROZLIULUI creatura cu fata botita ZIS PREMIER si-a bagat si el nevasta si fiica in kkt tot pt a fura din avutia nationala. PSD= PUSLAMALE, SCURSURI, DERBEDEI.
FOST CONSTANTEAN
14 Aug 2017

Ce puteti sa-i cereti unei slugi umile a pacaliciului mustacios; el face apologia tuturor jigodiilor penale din psd (pacostea sociala dintotdeauna), ma rog adica de la iliescul, bombonel, tonta, pacaliciul cu mustata, etc. ca sunt prea multi.
Random imageUltimele stiri

Apa Nova