2018-12-13 08:53


Premierul Tudose face o mutare DECISIVĂ la conducerea serviciului secret al MAI

 |  21:48
Premierul Tudose face o mutare DECISIVĂ  la conducerea serviciului secret al MAI

Premierul Mihai Tudose a semnat decizia de numirea în funcţia de director general al Direcţiei Generale de Protecţie Internă din cadrul MAI a colonelului Mihai-Cristian Mărculescu, informează România Tv.

Colonelul Mihai-Cristian Mărculescu exercita deja atribuţiile de director general al DGPI încă din noiembrie 2016, prin decizia de împuternicire a premierului de atunci, Dacian Cioloş.Mărculescu a lucrat în DIPI, transformată ulterior în DGPI, din 2001.

Senatul a adoptat, pe 15 mai, cu majoritate de voturi, în calitate de cameră decizională, Ordonanţa de Urgenţă 76/2016 prin care guvernul Cioloş a înfiinţat Direcţia Generală de Protecţie Internă (DGPI), eliminând din textul actului normativ obligativitatea ca directorul general al instituţiei de a fi militar precum şi pe aceea ca el să fie numit în funcţie cu avizul CSAT.

Potrivit articolului 8, alin. 1 al Legii de aprobare a ordonanţei de urgenţă, ”directorul general al Direcţiei Generale de protecţie Internă este numit şi eliberat din funcţie de către ministrul Afacerilor Interne”. În textul ordonanţei de urgenţă se prevedea că directorul DGPI este cadru militar în activitate şi este numit în funcţie prin decizia prim-ministrului, la propunerea ministrului Afacerilor Interne şi cu avizul CSAT.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-05

TAGURI: mihai tudose, numire, mai, dgpi
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ROMANIA TARA FARA ROST
04 Iul 2017

ROMANIA ESTE GUVERNATA IN STIL BANANIER, DUPA MODEL AFRICAN, TRIBAL...........................
ALA
05 Iul 2017

tehnokracii ciolosului sunt buni si pentru don' tudose cel cu figura cutata pe butoi !?!
Random imageUltimele stiri


loading...