2019-02-22 12:29


UPDATE. Premierul Viorica DĂNCILĂ a dezvăluit ce se întâmplă cu FORMULARUL 600

 |  11:41
UPDATE. Premierul Viorica DĂNCILĂ a dezvăluit ce se întâmplă cu FORMULARUL 600

Premierul Viorica Dăncilă a declarat miercuri că va fi adoptată OUG privind amânarea termenului pentru depunerea declaraţiei 600 de la 31 ianuarie, până în 15 aprilie.

UPDATE 13.23. "Formularul 600 – Declarația privind venitul asupra căruia se datorează contribuția de asigurări sociale și cu privire la încadrarea veniturilor realizate în plafonul minim pentru stabilirea contribuției de asigurări sociale de sănătate – va putea fi depus până la 15 aprilie 2018, potrivit unei ordonanțe de urgență adoptate astăzi de Guvern.

Termenul de depunere a Formularului 600 este astfel prelungit de la 31 ianuarie 2018 la 15 aprilie 2018. Măsura a fost luată în scopul creșterii gradului de conformare a contribuabililor la noile cerințe de raportare și îndeplinire a obligațiilor declarative instituite pentru stabilirea contribuțiilor sociale obligatorii (contribuția de asigurări sociale și de asigurări sociale de sănătate). Menționăm faptul că au fost depuse circa 28.500 de formulare, dintr-un număr total estimat de aproximativ 210.000, potrivit estimărilor făcute la nivelul anului 2016.

Formularul 600 se depune, potrivit prevederilor Codului fiscal, de la 1 ianuarie 2018, în cazul contribuabililor persoane fizice, care în anul fiscal precedent au obținut venituri din activități independente, din cedarea folosinţei bunurilor, din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, din asocieri cu persoane juridice, din investiţii sau venituri din alte surse. CAS și CASS se datorează astfel:

- CAS se datorează de către persoanele care au realizat venituri lunare din activități independente, cumulate din toate sursele în anul fiscal precedent, peste nivelul salariului de bază minim brut pe țară în vigoare în luna ianuarie a anului de impunere (pentru anul fiscal 2018 salariul minim brut este de 1.900 lei);

- CASS se datorează de către persoanele care au realizat venituri în anul fiscal precedent, din activități independente, din cedarea folosinţei bunurilor, din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, din asocieri cu persoane juridice, din investiţii sau venituri din alte surse, cumulate din toate sursele, cel puțin egale cu 12 salarii de bază minime brute pe țară (22.800 lei pentru anul fiscal 2018)", se arată într-un comunicat la Guvernului.

Mai apoi, ministerul finanţelor va trebuie apoi să găsească o soluţie permanentă care să vizeze depunerea unui singur formular de către cei cu activităţi independente.

Viorica Dăncilă i-a cerut ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici, să prezinte soluţia pentru rezolvarea problemei privind formularul 600. "Îmi doresc ca miercuri să adoptăm actele normative necesare pentru a pune capăt discuţiile îndreptăţite care au avut loc în spaţiul public referitor la acest subiect”, a spus Dăncilă. 

Marţi, ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a spus că românii nu mai trebuie să depună Formularul 600, în condiţiile în care Guvernul va găsi soluţii în acest sens.

Declaraţia trebuie depusă până la 31 ianuarie 2018 de către cei care în 2017 au obţinut venituri din activităţi independente echivalente cu cel puţin 12 salarii minime pe an din activităţi independente, din cedarea folosinţei bunurilor, din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, din asocieri cu persoane juridice, din investiţii sau din alte surse. Declaraţia poate fi depusă online, cu certificat digital, sau prin Spaţiul Privat Virtual. 

Formularul 600 a stârnit controverse în ultimele săptămâni, întrucât impune unor persoane în 2018 contribuţii la CAS şi CASS, indiferent de veniturile din aceste surse obţinute în acest an, condiţia fiind să fi avut anul trecut venituri de acest tip peste plafonul de 22.800 de lei pe an. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-01-31

TAGURI: formular 600, premier, viorica dancila, amanare
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TANTI VASILICA
31 Ian 2018

Tanti vasilica esti marioneta bolsevicului drak-nea si faci Romania de ras in Europa. Poate ne spui de unde ai acumulat atata avere de ai sponsorizat si mafia psd din care faci parte. Esti nulitate pentru Romania.
ANONIM
31 Ian 2018

FA VASILICO NICI TU NU AI PURTATOR DE VORBE . PUNE PE ALTCINEVA SA MANANCE KKT DE INTERES NATIONAL CA-TI PUTE GURA.............
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...