2018-10-16 09:23


Preşedintele Camerei Deputaţilor, în vizită oficială în Muntenegru

 |  07:59
Preşedintele Camerei Deputaţilor, în vizită oficială în Muntenegru

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, va efectua, marți, o vizită oficială în Muntenegru, ocazie cu care se va semna un memorandum de înțelegere în vederea consolidării cooperării interparlamentare.

Valeriu Zgonea și delegația parlamentară română care îl va însoți vor avea convorbiri cu președintele Parlamentului din Muntenegru și cu liderii grupurilor parlamentare, potrivit unui comunicat de presă al Camerei Deputaților.

Sursa citată a mai precizat că Valeriu Zgonea va avea întrevederi cu ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Igor Luksic, dar și cu președintele Muntenegrului, Filip Vujanovic.

"Cei doi președinți de foruri legislative vor semna un memorandum de înțelegere între Camera Deputaților și Parlamentul din Muntenegru în vederea consolidării cooperării interparlamentare. Documentul va crea cadrul necesar pentru promovarea valorilor europene prin intermediul instituției parlamentare și va încuraja contactele periodice la nivelul conducerii celor două foruri legislative și al celorlalte structuri parlamentare. În același timp, cele două părți semnatare ale memorandumului se angajează să colaboreze și să își coordoneze pozițiile în cadrul organizațiilor parlamentare internaționale și regionale, România urmând să ofere sprijin pentru apropierea Muntenegrului de UE și NATO", se arată în comunicatul citat. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-12-08

TAGURI: presedinte, camera, deputatilor, vizita, oficiala, muntenegru
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...