2018-12-10 06:41


Preşedintele agramat

 |  21:00
Preşedintele agramat

Fostul şef de stat al României Emil Constantinescu face greşeli elementare de limba română. De câte ori are ocazia, el scrie „ideie” în loc de „idee”.

Dacă ajungi la pensiunea „Steaua Dunării” din zona Cazanelor Dunării şi vrei să mănânci un borş de peşte, vei putea descoperi că înaintea ta au luat masa acolo mai multe personalităţi. Meniul restaurantului conţine pe paginile din stânga câte un mesaj de apreciere din partea oaspeţilor de seamă. Între care şi cel al fostului preşedinte Emil Constantinescu. Textul este destul de anost şi face vorbire despre „bucuria întâlnirii” cu „o amenajare deosebită”. „Am poposit şi am zăbovit două zile la «Steaua Dunării», scrie Emil Constantinescu, felicitându-l pe patron pentru afacerea dezvoltată. Ideea patronului de a culege cuvintele de apreciere din partea turiştilor importanţi este bună, nu însă şi cea a fostului şef de stat de a accepta să-şi lase gândurile pe o hârtie la malul Dunării. În textul său, profesorul universitar Constantinescu face o greşeală pentru care un elev ar putea fi depunctat în mod serios la examenul de bacalaureat. El scrie „ideie” în loc de „idee”. „Cele mai calde felicitări Dlui Doru Oniga şi soţiei sale pentru ideie şi realizare”, scrie şi semnează Emil Constantinescu.

Nu este singura dată când fostul preşedinte scrie în acest fel cuvântul „idee”. Într-un alt , de data asta pentru  Pensiunea Mai din zona Păltiniş, Emil Constantinescu notează: „Calde felicitări şi urări de succes familiei Lupu care a avut ideia (sic!) şi priceperea de a construi. (...)”

Deşi am solicitat un punct de vedere legat de autenticitatea scrierii, de la Cabinetul domniei sale am primit, până la închiderea ediţiei, doar: „O să primiţi răspunsul, cât de curând posibil”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-03-03

Mai multe imagini:
Preşedintele agramat
zoom
Preşedintele agramat
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ALIN
09 Aug 2011

Am avut 4 presedinti si dintre toti se pare ca Constantinescu e "Presedintele agramat". Bravos
SERBAN
09 Aug 2011

Si pentru un cuvant ai dedus tu ca este agramat,disperatule ? Cred ca nu ai proprietatea termenilor sau ai vrut si tu sa apari pe prima pagina dandu-i cu flit unui fost presedinte.L-ai prins,esti in forma maxima slugoiule.
BABANU
09 Aug 2011

"Ideie" ca si "complect" de exemplu, sunt forme invechite ale acestor cuvinte, care prin anii '50, inceputul anilor '60, inca se predau in scoala ca atare. Limba este intr-o evolutie si perfectionare constanta si daca cineva foloseste o forma invechita nu poate fi o greseala.
HALBERINNE
09 Aug 2011

Daaa, grav si foarte important. S-a sesizat si ONU
SILE
09 Aug 2011

Problema de fond cu d-l Constantinescu, nu e ca scrie ideie in loc de idee.. Erori de genul asta se intimpla si la case mai mari. Se pare ca jurnalistii au ramas in pana de subiecte sau mai degraba umbla pe aratura. O zi buna !
GRASU
09 Aug 2011

L-au invins servicule secrete si a uitat sa scrie corect. Tapul tot tap ramane! Beeee!
ANGELA
09 Aug 2011

De la Cristian Sutu chiar nu ma asteptam...se pare ca incet dar sigur tinerii jurnalisti capata amprenta tabloidelor pe care le realizeaza altii
DAN
09 Aug 2011

Tare de tot. Ce bine că ne-a dat Dumnezeu un preşedinte de zece ani de o cultură academică. Bineîţeles că mă refer la cultura de scai cu care au făcut avere pe timpul lui Ceauşescu. Să ne trăiască marinarul, erou între eroii neamului, jos cu profesorii universitari agramaţi. Abia aştept în politica românească generaţia lui Funeriu care sparge toate testele de inteligenţă de pe acum.
MINNIE
09 Aug 2011

Asta e presedintele ala care a refuzat sa citeasca juramantul de investitura (sau cum ii spune) pe motiv ca avea greseli gramaticale? Presedintele intelectual, de la care toti asteptau cele mai marete impliniri? Tin minte ca o multime de membri AC erau topiti dupa atitudinea asta intelectuala... Sa fi fost doar o strategie de a atrage voturi?
ESMERALDA
09 Aug 2011

Extraordinar! Dl Basescu e perfect, dr.doc. in lb.rom.!
J O H N S O N
09 Aug 2011

Mare jurnalist de investigatie este acest Sutu...Va dati seama cata munca de teren si cat efort a facut ca sa ne dezvaluie...nimic ! Da,domnule intelectual Sutu cel mai bun raspuns vi l-a dat mai sus "babanu"...Mai sint oameni multi dintre ei intelectuali care din reflex scriu in forma in care s-au format in tinerete mai ales ca nu era vorba de un act oficial al Presedintelui Constantinescu chiar nu va inteleg apetitul pentru derizoriu,pentru barfa ieftina si acuza subtire in fundamentare...Auzi domne,n-a fost o intamplare,l-am prins in doua locuri scriind un cuvant "gresit" " Ahaaa ! Ce bun sunt,Sutu ma numesc si fac ordine printre agramati ! Autografele le dau joi intre 18 si 20 la redactie,inscrierea la secretara "
ESTIC
09 Aug 2011

Wow, dar ce greseala imensa. Presupunem cu totii ca dl Sutu vorbeste lb romana perfect. De vreo doi ani asa a luat-o rau e aratura. Daca si primesti bani pentru articolul asta sa ne zici cand se fac angajari la ziar.
ION
09 Aug 2011

Fomistul asta de Constantinescu si-a gasit o sursa de trai. Lauda crismarii si soatele lor pe cite un servetel si maninca gratis.
HANIBAL
09 Aug 2011

E mai bine,domnule,cu pseudocaricatura de presedinte de azi,un miniepigon al lui Ceausescu?
ANTIPACALICIU
09 Aug 2011

Rusinos...s-a tabloidizat si Puterea !?! Daca vedeti ca ceilalti fac vizualizari cu stiri de rahat, intrati si voi in turma...bravos ! Oare cati au deschis stirea asta ca sa citeasca NIMIC? M-am lamurit si cu publicatia voastra,si aia print si online...pacalicilor !
JOHHNY B
09 Aug 2011

Stire de nimic cu titlu facut ca sa intre prostii pe el...misto ! Bine ca va mai creste si voua traficul si atrageti comentarii cu dezvaluirile socante pe care le faceti ! :)))))))
LARISA
09 Aug 2011

Constantinescu a fost singurul presedinte al Romaniei care ne-a onorat!
EU
09 Aug 2011

Estetic...si acum poti sa iti depui CV-ul la Puterea
VIORICA
09 Aug 2011

...si se spun acestea in contextul in care majoritatea jurnalistilor folosesc "locatie " ca sinonim pentru "loc " ! Si mai am exemple ,din pacate ... D-nul Constantinescu este un om si un profesor de exceptie !
ZIGZAG
09 Aug 2011

vad ca nu va prea place cand se sapa dupa TZAPU.daca era vb de alt politician multi dintre voi erati in transa la ora asta.si stiti la cine ma refer.stati sa vedeti cand jurnalistii vor dori sa faca publice anumite decrete de gratiere semnate de TZAPU.Sa vedem cat de "om si profesor de exceptie" o sa l mai considerati.sus batista!
CAROL K
09 Aug 2011

Nu inteleg acest atac murdar la profesorul Constantinescu...Decat daca este facut la comanda adica acest ziarist ca multi altii isi ia bani neoficial de la cel care-i ordona pe cine sa atace.Va este frica de Constantinescu portocaliilor ? Prea s-au brodit atacurile de la Realitatea de la EvZ si acesta asupra unui om care sta in banca lui dar este un potential valoros adversar al lui Basescu,cand vorbeste Constantinescu la TV se cam face liniste in jur,asta sa fie cauza ?
ALIN
09 Aug 2011

@zigzag Constantinescu a avut si el portia lui de injuraturi atunci cand a trebuit. Doar securistii si "coloana a V-a" considera mai important sa vorbim despre cei intrati deja in istorie decat de cei care ne mananca ficatii acum.
Random imageUltimele stiri


loading...