2017-01-24 09:09


Preşedintele ales democratic în Maldive a demisionat

 |  15:23
Preşedintele ales democratic în Maldive a demisionat

După cum a transmis Agenţia Associated Press, primul preşedinte ales democratic în Maldive, Mohamed Nashed, a demisionat marţi, 7 februarie a.c., fiind înlocuit cu vicepreşedintele Mohammed Waheed Hassan, care a şi depus jurământul în calitate de nou şef al statului.

Mohamed Nashed şi-a prezentat demisia la televiziune, după ce poliţiştii au trecut de partea manifestanţilor – ieşiţi în stradă în urma arestării abuzive a unui important judecător - şi au avut confruntări cu militarii trimişi să restabilească ordinea de drept.

Acesta este motivul pentru care preşedintele a declarat: „Nu vreau să rănesc pe niciun cetăţean din Maldive. Înţeleg că rămânerea mea la putere va mări problemele create şi va răni pe conaţionalii noştri. Deci, cea mai bună opţiune pentru mine este să demisionez.”

Nashed a fost un cunoscut militant pentru drepturile omului. A câştigat competiţia electorală pentru funcţia supremă în stat, la primele alegeri cu participare multipartinică.

El a devenit celebru şi prin demersurile sale internaţionale, pe lângă diverse guverne din lume, menite a contracara nedorita schimbare a climei la nivel mondial, ce ar putea determina creşterea nivelului mărilor. Asta ar conduce la acoperirea de ape a arhipelagului Maldive.

Chiar dacă Ahmed Thoufeeg, secretarul ex-preşedintelui a declarat că nu a fost vorba de o lovitură de stat, ci de dorinţa poporului, la ora actuală Mohamed Nashed este în custodia armatei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-12-26

TAGURI: Maldive, Mohamed_Nashed, Mohammed_Waheed_Hassan, Ahmed_Thoufeeg, protesteComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image