2017-01-20 22:14

POLITICA


Preşedintele Băsescu, cu lacrimi în ochi: Aveţi obligaţia ca după ce se numără voturile să rămâneţi împreună VEZI IMAGINI

 |  13:47
Preşedintele Băsescu, cu lacrimi în ochi: Aveţi obligaţia ca după ce se numără voturile să rămâneţi împreună VEZI  IMAGINI

Convenţia Naţională a PDLare loc sâmbătă, la Palatul Parlamentului, cei 1409 de delegaţi urmând săopteze pentru unul dintre cei trei candidaţi înscrişi în cursa pentrupreşedinţia partidului: Emil Boc, Vasile Blaga şi Theodor Paleologu. Laeveniment a fost prezent şi preşedintele Traian Băsescu.

12:45 - PDL a luat o pauză laConvenţia naţională, urmând ca începând cu ora 14:00 cei trei candidaţi lapreşedinţia partidului să îşi prezinte moţiunile

12:35 - Emil Boc : Am venit la guvernare în momentul în care am avut în faţă cea maimare criză la nivel internaţional. Aveam alternativa de a continua ce a făcutvechea guvernare, ceea ce ar fi adus colaps economic pentru ţară.Ţara se prăbuşea, iar PDL dispărea dacă ar ficontinuat o astfel de politică. Am ales cealaltă alternativă, nepopulară, darcare a salvat ţara de la colaps. PDL a fostacela care a scos România din recesiune. Îi mulţumesc echipei de conducere aPDL, cu care am reuşit cea mai bună performanţă din istoria partidului.

12:25 - Noul statut al PDL a fostadoptat, cu trei voturi împotrivă

12:00 - Preşedintele Traian Băsescua plecat de la Convenţia PDL

11:15 - Băsescu: Sunteţi un partidcare a trecut prin multe alegeri şi a atins 35,36% în opţiunile electorale.Acum şase ani îi predam ştafeta lui Emil Boc. Vreau să vă mulţumesc tuturor,dar şi preşedintelui Emil Boc, pentru faptul că nu m-aţi dezamăgit. Sunteţiun partid cu responsabilităţi mult mai mari decât acum şase ani, aveţi şipreşedintele României şi Guvernul.

Aţi avut o guvernare extrem degrea, cu România într-o puternică recesiune, în criză economică. Unii spun căam ieşit din recesiune destul de târziu, dar suntem una dintre ţările care auieşit cu cele mai mici costuri din recesiune. Eu vă spun deschis un singurlucru: dacă vă opriţi pierdeţi. Nu aveţi decât o soluţie: continuaţi. Româniaare nevoie să terminaţi ceea ce aţi început. A vă opri este cea mai mareeroare. De aceea, în calitate de şef al statului, vă cer să continuaţiprocesul de transformare a României. Românii au început să înţeleagă ce aţifăcut şi că trebuie să dezvoltăm o Românie performantă. România nu mai suportăjumătăţile de măsură. Dacă vă opriţi nu aveţi nicio şansă să câştigaţi în 2012.

Sunteţi partidul care a făcutcel mai mult bine României.

Dragii mei, perspectivaRomâniei este aşa cum o veţi face voi şi va trebui să aveţi grijă să apăraţi ceaţi făcut. Vă spun ca şef de stat, trebuie să faceţi o economie capabilă săgenereze prosperitate. Avem oate datele să facem o Românie performantă în careromânii să fie alături de noi, cu condiţia să reveniţi la valorile pecare lepromovam împreună în 2004 şi pe care le-am reafirmat şi în 2009. Vămulţumesc pentru sprjinul pe care mi l-aţi dat într-o luptă care părea la unmoment dat pierdută. S-a demonstrat că se poate câştiga şi în faţa unorgigantice campanii de presă, dacă ele sunt incorecte.

Eu cred că anul acesta vom aveao creştere economică puţin mai mare decât cea estimată, de 1,5%. Ieşirea dinrecesiune este un succes al românilor, pentru că ei au suportat cele mai grelemăsuri. Eu le voi cere scuze ori de câte ori o să am ocazia că am fost nevoiţisă luăm aceste măsuri. Vă încurajez să continuaţi pentru că de asta are nevoieRomânia.

Oricât de independent ar trebuisă fie un preşedinte, el nu-şi poate îndeplini nici măcar mandatul de a treceţara printr-o criză fără a avea un partener, iar parteneriatul meu este cu PDL. Aveţi obligaţia să continuaţilinia politică de până acum şi ca după ce se numără voturile să rămâneţiîmpreună.

Îi mulţumesc lui TheodorStolojan, lui Adriean Videanu şi lui Radu Berceanu, care deşi rămân în partidau considerat că trebuie să lase loc generaţiei mai tinere.

11:10 - Preşedintele în exerciţiuEmil Boc a declarat deschise lucrările Convenţiei Naţionale a partidului.

"Suntem şi vom fi unpartid al învingătorilor, PDL".

11:00 - Preşedintele TraianBăsescu a ajuns la Palatul Parlamentului, pentru a participa la Convenţia PDL.Traian Băsescu a fost aşteptat la intrarea în Palatul Parlamentului de cătreRoberta Anastase, Sulfina Barbu şi Gheorghe Barbu.

Întrebat de către jurnaliştidacă are emoţii, şeful statului a răspuns: "Nu. Pentru ce să amemoţii?".

Întrebat cum va fi ziua deastăzi, Băsescu a răspuns: "Cu soare".

El a refuzat să facă altedeclaraţii şi a intrat într-o sală în care se află cei trei candidaţi la şefiaPDL, Emil Boc, Vasile Blaga, Theodor Paleologu, precum şi alţi lideri aipartidului.

Ce au declarat candidaţii laşefia PDL înainte de începerea Convenţiei Naţionale:

Boc: Voi câştiga astăzi pentrucă am câştigat toate bătăliile electorale

"Voi câştiga aceastăconvenţie pentru că am câştigat toate bătăliile electorale", a spus EmilBoc la sosirea la Palatul Parlamentului.

Emil Boc a mai spus că "vafi o zi frumoasă" şi că nu are superstiţii.

Totodată, premierul a spus căîn partid nu este vorba despre o confruntare ci despre o competiţie.

Blaga: Cred că scorul va fistrâns. Nu poţi să nu ai emoţii

Vasile Blaga, candidat la şefiaPDL, a declarat la sosirea la Palatul Parlamentului, că el crede că scorul vafi strâns, precizând că este normal să aibă emoţii şi şi-a exprimat convingereacă alegerile din partid se vor desfăşura democratic.

Întrebat dacă are emoţii,Vasile Blaga a răspuns: "Oricine are emoţii. Nu poţi să nu ai emoţii. Evorba despre partidul pe care îl iubim şi în care suntem de atâţia ani. Nu amfost decât în acest partid".

El a apreciat că "scorulva fi strâns" la alegerile pentru şefia partidului.

Întrebat dacă alegerile se vordesfăşura democratic, Vasile Blaga a spus: "Convingerea mea asta este.Întotdeauna am avut alegeri democratice în partid, care niciodată nu au fostcontestat. Sper că şi azi".

Paleologu: Sper ca astăzi să sevadă rezultatele muncii mele din ultima lună

"M-am pregătit mai mult deo lună pentru această zi. Sper să adun cât mai multe voturi, sper să convingprin discursul meu de astăzi. Am vizitat 40 de filiale, am vorbit cu mii deoameni, am parcurs 8.000 de kilometri. Sper ca acum să se vadă rezultateleacestei munci, acestui efort considerabil", a spus Paleologu.

Paleologu a mai precizat că vafi avocatul constant al ideilor pe care le-a dezvoltat în moţiune, indiferentce funcţie va obţine în PDL, respectiv "idei legate de integritate, deidentitatea de dreapta a partidului, de liberalism, de politici urbane sănătoase".

Theodor Paleologu a declarat căare în geantă pipa pe care o va folosi în orele în care va aştepta numărareavoturilor.

"Voi recurge la ajutorulpipei", a spus Paleologu, vorbind apoi despre o "pipă a păcii".

El a adăugat că este şi oîncărcătură simbolică, una dintre pipele pe care le are la el fiind ale tatăluisău.

"Este şi o semnificaţie,dacă vreţi, simbolică. Una dintre pipe i-a aparţinut tatălui meu", aexplicat Paleologu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-10-28Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

MENATWORK
15 Mai 2011

E important ca imaginile sunt de pe Realitatea, desi congresul a fost transmis si pe TVR INFO. Asta asa, sa vedem cine ne e mai apropiat.

Adauga un comentariu

Random image