2017-01-20 07:54

POLITICA


Preşedintele Băsescu se simte singur şi prost plătit. PDL nu mai este credibil, iar salariul de la Cotroceni este prea mic

 |  20:10
Preşedintele Băsescu se simte singur şi prost plătit. PDL nu mai este credibil, iar salariul de la Cotroceni este prea mic

Preşedintele Traian Băsescu s-a plâns ieri laradioul public că are salariul mic deşi este nevoit să fie permanent bineîmbrăcat şi că cei din PDL nu-i mai apreciază ideile. Băsescu a mai vorbitdespre felul cum “unii bolnavi de inimă” iau adeverinţă de la “genicolog”, iar“rotulele” crapă “fără radiografie”.

Traian Băsescu se consideră prost plătit, lafel ca şi profesorii, funcţionarii şi militarii şi şi-ar dori un salariu maimare pentru a-şi cumpăra haine şi încălţăminte. Şeful statului a precizat că şi-ar dori să aibă un salariu mai mare de1.100 de euro pentru că nu are voie să poarte un costum “ros în coate”, cătrebuie să aibă permanent “o cămaşă albă, o cravată, nişte pantofi nescâlciaţi”.Plecând de la lipsa de motivaţie financiară a angajaţilor din sectorul public carese ocupă de absorbţia fondurilor europene, preşedintele Traian Băsescu a precizatla emisiunea radio că salariile românilor trebuie să fie proporţionale cu câtproduce ţara, nu pe cât au nevoie. “Trebuie să recunoaştem că medicii suntfoarte prost plătiţi, profesorii sunt foarte prost plătiţi, funcţionarii suntfoarte prost plătiţi, militarii. Pe cine vreţi să mai trecem pe listă?Preşedintele e foarte prost plătit, da? Dacă plecăm pe acest criteriu, cesalariu avem, şi asta ne justifică proasta activitate, vă pot spune că este uncriteriu care nu poate fi acceptat”, a spus Băsescu. El a adăugat că nu auexistat cazuri de bugetari care lucrează în sectorul public şi se ocupă deabsorbţia fondurilor europene care să fie nemulţumiţi şi care să plece dinsistem.

„PDL şi-a pierdut credibilitatea”

Şeful statului aspus că are tot mai puţină încredere în partide „ca tot românul”. „M-am dus, amrugat partidul principal responsabil de o soluţie corectă în cazul Păsat, nus-a întâmplat, nu aveau numărul de voturi care să o rezolve singură, la feli-am rugat să aibă grijă de CSM, votarea judecătorilor care întrunesccondiţiile legale, iată a trecut săptămâna, nu s-a întâmplat nimic, nu se maipot plânge că îi blochează Geoană pentru că au majoritate în Biroul Permanentşi plen”, a menţionat el, adăugând că funcţionarea CSM nu e importantă pentruel personal, ci pentru justiţie şi ţară. „Cel mai târziu vineri iese Raportulde ţară pe Justiţie, nu aveam nevoie de incidentul Păsat şi trebuia să avem unCSM fără probleme. Curtea Constituţională a rezolvat problema, dar trebuiamaterializat printr-un vot în Parlament”, a completat şeful statului. El a spusdespre PDL că a pierdut „o valoare” şi anume credibilitatea că luptă împotrivacorupţiei, iar pentru a nu suporta consecinţele electorale trebuie să ia niştemăsuri. „Am foarte multe idei, dar dacă nu mă întreabă nimeni de la partid... Săamânăm discuţia”, a mai spus preşedintele.

Război cu tonomatele şiUSL

În legătură cu Uniunea Social-Liberală(USL), Traian Băsescu a spus că singurul ei program este „Jos Băsescu, josGuvernul!” şi este foarte greu să îşi dea seama dacă poate coopera cu oformaţiune atât timp cât aceasta nu îşi arată opţiunile. “E o formaţiune destânga, o alianţă de stânga, foarte bine că s-a făcut, s-a clarificat spectrulpolitic şi putem analiza posibila participare la guvernare în funcţie deprogramul pe care îl susţin”, a spus Băsescu, adăugând că Opoziţia nu poatesă-l dea jos nici pe el, nici Guvernul. Traian Băsescu nu i-auitat nici pe jurnaliştii care l-au acuzat că se amestecă în problema medicilorcare se “implică” în actul de justiţie, printre care şi Cristian Tudor Popescu.El a precizat că nu poate să nu spună aceste lucruri când vede bolnavi de inimăcu adeverinţă de la “genicolog” sau “rotula” crăpate “fără radiografie”. “Am văzutmari ziarişti, unii chiar «comandanţi de crucişătoare» de presă, spunând: «Cese amestecă preşedintele». Şi pot să-i răspundacestui «căpitan de crucişător» că atâta timp cât stăpânul lui nu poate mergeîn faţa instanţei pentru că primeşte de la un genicologadeverinţă că ebolnav cu inima sau îşi crapă rotula în trei, dar nu vede nimeni nici oradiografie, nu pot să nu spun lucrurile acestea”, a precizat Băsescu. El a maispus că “de la Omar Hayssam până la Vîntu” toţi sunt foarte bolnavi. “Când punmâna pe banul public nu-s bolnavi. Altfel, dă boala în ei repede şi sartonomatele să-i apere cât îs de bolnavi sau cum îşi permite preşedintele săpună sub semnul întrebării că genicologul îi dă certificat medical că-i bolnavde inimă stăpânului postului de televiziune”, a încheiat şeful statului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-03-11



Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image