2016-12-04 00:04

POLITICA


Preşedintele PE este împotriva ACTA

 |  18:32
Preşedintele PE este împotriva ACTA

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, s-a pronunţat împotriva Acordului comercial antipiraterie (ACTA), apreciind că nu respectă echilibru între protecţia dreptului de proprietate intelectuală şi drepturile fundamentale ale utilizatorilor de internet. Acordul a fost negociat în secret. El a fost semnat în urmă cu câteva săptămâni, la Tokyo, de 22 de state membre ale UE, inclusiv România, dar mai multe state dintre cele semnatare au anunţat că nu îl vor ratifica pe fondul valului de proteste anti-ACTA. Germania, Olanda, Estonia, Cipru şi Slovacia sunt ţările care nu au semnat. Cel mai mare grup europarlamentar, PPE (271 de membri), susţine acordul, în timp ce Socialiştii şi Democraţii (S&D, grup din care face parte şi Martin Schulz) şi Verzii doresc renegocierea textului. Deoarece acordul a ridicat probleme legale, PE poate cere Curţii de Justiţie a UE (CEJ) să verifice compatibilitatea acestuia cu legislaţia europeană. Cererea poate fi făcută de către o comisie. În acest caz, procedura parlamentară ar fi suspendată până la decizia CEJ.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-03-05

TAGURI: ACTA, PE, Martin Schultz, proteste, ratificare, contestare, PPE, S&D, secretComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Ambros Martin: “O să învăţăm să nu mai depindem de Cristina Neagu” Cu trei zile înainte de Trofeul Carpaţi, competiţie care se va disputa în Sala Polivalentă din... 22 Noi 2016 | (0)
Sute de moldoveni cer repetarea alegerilor Sute de persoane protesteaza luni la Chisinau, dupa ce Igor Dodon, candidatul prorus al Partidului... 14 Noi 2016 | (1)