2017-01-17 19:32

POLITICA


Preşedintele Rusiei - Povestea WikiLeaks ar trebui să purifice relaţiile intrenaţionale

 |  18:28
Preşedintele Rusiei - Povestea WikiLeaks ar trebui să purifice relaţiile intrenaţionale

Dezvăluirile WikiLeaks au fost şi pe agenda întâlnirilorde la Forumul Economic de la Davos. Întrebat despre scurgerile deinformaţii secrete pe site-ul WikiLeaks, preşedintele rus, Dmitri Medvedev, a spuscă acestea au avut o influenţă pozitivă şi sunt menite să purifice spiritulrelaţiilor internaţionale.

"Eucred că povestea WikiLeaks ar trebui să asaneze spiritul relaţiilorinternaţionale. În sine, acest lucru poate fi ilegal, în modul în care anumite guverneîl percep, dar impactul acestei poveşti este, cred eu, absolut pozitiv, pentrurelaţiile internaţionale", a răspuns preşedintele Rusiei unei întrebări,care i-a fost adresată în şedinţa de deschidere a Forumului Mondial Economic dela Davos, în Elveţia. Medvedev a dat asigurări, în discursul cu care a deschislucrările forumului în calitate de conferenţiar principal, că Rusia va asiguralibertatea deplină în privinţa internetului şi că Rusia nu a suferit daune dincauza informaţiilor din telegramele americane difuzate de această reţea.

Potrivitacestuia, pentru unii au prezentatinteres informaţiile publicate pe controversatul şi celebrul site, dar pentrualţii ele nu au constituit nici un secret. "În ceea ce mă priveşte, din ceam citit despre Rusia din materialele de pe WikiLeaks, nu am găsit nimic nou.Aveam frecvent sentimentul că majoritatea aprecierilor care au ajuns peWikiLeaks despre Rusia sunt downloadate de pe site-urile politice generale. "Poatecă acest lucru i-a iritat pe unii, dar nu pe noi. Noi suntem oamenisolizi", a afirmat liderul de la Kremlin.

Conştient de evoluţia internetului şi acirculaţiei rapide a informaţiei, Medvedev a subliniat că "un miliard depersoane, în întreaga lume, sunt legate de aceste reţele invizibile decomunicare", şi în astfel de condiţii "nici un secret serios nu poatefi imunizat contra posibilităţii de a fi dezvăluit, astăzi". El adezvăluit că primul lucru pe care îl face dimineaţa este să intre pe internetşi este iritat, de multe ori, de ceea ce citeşte în legătură cu Rusia. "Citescdiverse opinii despre Rusia. Îmi vine să răspund imediat, pentru a risipi oriceneînţelegere. Apoi mă calmez, pentru că niciodată nu trebuie să te pripeşti,adevărul va triumfa mereu", a conchis preşedintele.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-07-24Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image