2019-05-20 19:49


Preşedinţia critică rectificarea bugetară: Guvernul îl împiedică pe Klaus Iohannis să-şi îndeplinească atribuţiile constituţionale

 |  14:41
Preşedinţia critică rectificarea bugetară: Guvernul îl împiedică pe Klaus Iohannis să-şi îndeplinească atribuţiile constituţionale

Administraţia Prezidenţială critică rectificarea bugetară a Guvernului. Purtătorul de cuvânt al Preşedintelui României, Mădălina Dobrovolschi, a declarat, la Palatul Cotroceni, că prin rectificarea bugetară anunţată de premierul Viorica Dăncilă, Guvernul apelează la o formă de sabotaj bugetar a Administrației Prezidențiale şi a atras atenţia că prin rectificarea bugetară din august, activitatea preşedinţiei riscă să fie blocată.

"Rectificarea bugetară este un instrument de sancționare a instituțiilor nesubordonate PSD. (...) Guvernul apelează la această formă de sabotaj bugetar. Aici nu e vorba despre Klaus Iohannis, ci despre statul român. (...) Guvernul îl împiedică pe președinte să-și ducă la îndeplinire prerogativele constituționale", a declarat purtătorul de cuvânt al Preşedintelui României, Mădălina Dobrovolschi, la Palatul Cotroceni.

Administraţia Prezidenţială, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Informaţii Externe şi Serviciul pentru Protecţie şi Pază se numără printre instituţiile de la care au fost tăiate fonduri la rectificarea bugetară, a anunţat joi seară prim-ministrul Viorica Dăncilă.

“Astfel de reduceri au avut loc acolo unde am constatat un grad scăzut de utilizare a sumelor pe care respectivele ministere su instituţii le aveau la dispoziţie”, a anunţat Viorica Dăncilă.

Principalele diminuări de credite vor fi la Serviciul Român de Informaţii (-113 milioane de lei), Ministerul Cercetării şi Inovării (-122,1 milioane de lei), Ministerul Energiei (-45,7 milioane de lei), Ministerul Dezvoltării (-44,2 milioane lei), Ministerul Afacerilor Externe (-35,1 milioane lei), Serviciul de Protecţie şi Pază (-22,7 milioane de lei), Ministerul Turismului (-17,3 milioane de lei), Ministerul Mediului (-17 milioane de lei), Serviciul de Informaţii Externe (-16,5 milioane de lei), Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (-16,2 milioane lei), Ministerul Economiei (-15 milioane lei), Administraţia Prezidenţială (- 11 milioane de lei).


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-08-07

TAGURI: klaus iohannis, presedintie, guvern, rectificare bugetara,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
07 Aug 2018

Nu mai are iohanusul bani de ecscursii ,vai vai Dati i bani ca este insetat de bani si foarte foarte lacom Nu mai are cum sa se deplaseze la Sibiu sa manance supa cu galuste ,vai vai!!!
ANONIM
07 Aug 2018

In loc de galuste nu ar fi mai bine putin MUY BIEN ?? BINE a punctat evoluția cheltuielilor de la 21 mil Chiorul...a venit bubosul si i.a facut 56 ..fără nicio justificare ...oare ACEASTA institutie prezidențială nu trebui să justifice aceste cheltuieli ...sau ei au doar drepturi , nu si obligatii....DE CE ??? Ca are o japiță ce nu vrea sa justifice cheltuielile ???CURTEA DE CONTURI OARE DOARME ?? MAI EXISTA ???
NEGRO
07 Aug 2018

Aceste fapte ale Guvernului Prostiei PSD_ALDE constituie de fapt un sabotaj de la cel mai inalt nivel fata de reprezentarea internationala a Romaniei. Taierea absurda a fondurilor Presedintiei inseamna imposibiitatea Romaniei de a iesi in lumea care ii respinge pe penalii acestui Guvern. E o razbunare prosteasca, o suparare a vacarului pe sat. Desigur, Curtea Constitutionala nu va ingadui aceasta aventura stupida a oamenilor dovediti indubitabil fara urma de creier. Cretinilor, nu va mai jucati cu focul! Puteti sa va ardeti total! Aveti grija! Mitocaniile se platesc!
MUY BIEN ,MUIE NAZI ,NEGREA
07 Aug 2018

Nu are iohanusul bani sa mearga la Miami ,cu ''duamna'' Politica externa?!! care politica externa ?Iohanus ,stie doar sa mearga cu para si cu minciuni sfruntate ,altceva ce stie? deplasari la ''duamna '' la Sibiu ca dansa are treaba acolo de facut acte false iar dansul vine si i verifica actele saptamanal apoi contacteaza samsarii Samsari de vandut copii romani la organe ,samsari de case furate de la Romani Fel de fel de samsari care sapa romania la radacina impreuna cu el si cu ''duamna''
@JIGODIA ANONIM
07 Aug 2018

BA PROST MAI ESTI . CUM DRACU' TE SUPORTA PAMINTUL ?
SABOTAJ PE FATA
07 Aug 2018

Taierea fondurilor acestor institutii. si dirijarea banilor catre pensii ne arata inca odata ca NU AU BANI DE PENSII SI SALARII PENTRU MASA LOR DE MANEVRA , BUGETARI SI PENSIONARI. INGREUNAREA ACTIVITATII INSTITUTIEI PREZIDENTIALE ESTE UN ACT PREMEDITAT DE CATRE MAFIA PSD PENTRU A TÂRÂ PRESEDINTELE IN SCANDALURI DE CATRE UN PUSCARIAS ORDINAR.
ANONIM
07 Aug 2018

pe oamenii cinstiti Dumnezeu ii apara Pe nazi, fascisti, mincinosi drogati si dementi Dumnezeu ii va pedepsi exemplar foarte foarte curand Domnul Iohannis merge saptamanal la biserica dupa ce in cele 3 zile de ''munca'' spune minciuni non stop ,ameninta femei prim-ministru femei ministri ,femei in general si oameni total nevinovati Cum se mai uita acest om bolnav in ochii preotului si in ochii oamenilor cu care se intalneste ,oameni care stiu perfect ce fel de individ este ,stiu perfect de partea cui este dreptatea
@ANONIM RETARD
07 Aug 2018

''Pe oamenii cinstiti Dumnezeu ii apara '' Pe puscariasul draknea care a furat banii de hrana ai copiilor institutzionalizati, si i-a folosit in angajari fictive cum il apara ? Pe puscariasul draknea care si-a trecut pe numele lui bratzul Belina cum il apara ? Pe puscariasul draknea care a furat 21 milioane euro bani europeni si este anchetat de OLAF, cum il apara ? Pe un cretin ca tine care sustii o organizatie mafiota care a omorat 59 de copii de rujeola si a scapat de sub control pesta porcina distrugand afaceri de milioane de euro , CUM TE APARA RETARDULE ?
BANI FARA NUMAR
07 Aug 2018

NEA CAIS , DAR BUCATARI , MENAJERI , SOFERI , CLANUL DE SECURISTI , IN FIECARE JOI SI MARTI LA SIBIU COSTA COLOSAL . PLUS INTRETINEREA LOR , CU SUTE DE SECRETARI SI GRUPARI TRANSMISE DE GENERATI LA COTROCENI . C OSTA ENORM
NEA CAISA!
09 Aug 2018

Dar cum ramane cu copii traficati de duamna si domnul,cum ramane cu casele romanilor date pe degeaba la nazisti dupa ce pe romani i a scos in strada Dar cu parintii ai caror copii au fost arsi la COLECTIV de iohannis ca sa aiba guvernul zero al sau Dar cu hotiile de la aeroportul SIBIU cand iohannis a furat bani si i a cumparat palat lui taicasu in germania Iohannis al tau a ucis 64 de tineri la colectiv,dragnea nu a omorat pe nimeni niciodata In privinta olaf aceasta este o minciuna nazista inventata de nazisti asa cum au inventat fapte penale la adversarii politici ca sa i inchida
Random imageUltimele stiri


STARBAG