2017-01-19 04:29

POLITICA


Preşedinţia insistă. Sebastian Lăzăroiu: „Legalizarea prostituţiei scade violenţa“

 |  20:00
Preşedinţia insistă. Sebastian Lăzăroiu: „Legalizarea prostituţiei scade violenţa“

PreşedinţiaRomâniei transmite încă un mesaj pentru legalizarea prostituţiei. SebastianLăzăroiu, consilierul lui Traian Băsescu în materie de analiză şi planificarepolitică, este cel care aduce acum argumente în favoarea legalizării.Administraţia Prezidenţială mai susţinuse ideea şi în 2009, când o comisieprezidenţială recomandase dezincriminarea sexului comercial ca posibilitate decontrol al bolilor cu transmitere sexuală.

Argumentele pentrulegalizare susţinute de consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu nu ţin debolile cu transmitere sexuală, ci de cu totul altceva: teama de agresivitate şiviolenţă. Lăzăroiu susţine că, în anul 2019, în România vor fi mai mulţibărbaţi la vârsta căsătoriei decât partenere disponibile, ceea ce ar puteacreşte agresivitatea şi violenţa în rândul tinerilor bărbaţi, putând duce la revoluţii,chiar de catifea, sau războaie. În opinia sa, legalizarea prostituţiei ar fi înacest caz un factor care ar preveni astfel de evenimente.

„O creştere aagresivităţii nu este însă de neglijat în perioada apropiată anului 2019.Cercetătorii arată că, în asemenea perioade în care apare o aglomeraţie de miri,este foarte probabilă o creştere a violenţei sexuale. Deşi nu este o condiţieesenţială pentru creşterea agresivităţii şi a violenţei, numărul mare debărbaţi fără partenere este, fără îndoială, un factor favorizant pentruinstabilitate socială, pentru formarea găştilor de cartier şi creştereacrimelor cu violenţă”, susţine Sebastian Lăzăroiu într-un articol pe care l-apublicat în revista „Q Magazine”. Lăzăroiuexplică şi cum ar putea sexul pe bani legal să mai atenueze dinagresivitate: „Esteclar că o parte dintre bărbaţii născuţi la sfârşitul anilor '80 în România nuîşi vor putea întemeia o familie. (...) Chiar dacă mulţi dintre aceşti bărbaţinu îşi vor găsi o pereche stabilă, va trebui ca ei să îşi satisfacă pulsiunilesexuale. (…) De altfel, statul trebuie să ia în calcul legalizarea prostituţieipentru a rezolva măcar o parte din problemă”, mai afirmă consilierul preşedintelui Băsescu.

Frustrările sexuale l-au dat jos pe Ceauşescu

Lăzăroiu pune Revoluţia dindecembrie ’89 pe seamasexualitatăţii neîmplinite. „Un asemenea potenţial de frustrare acontribuit, cu siguranţă, la revoltele de la sfârşitul lunii decembrie. Maiales că Revoluţia din 1989 a fost una, în primul rând, a tinerilor ieşiţi înstradă. Aşadar, împiedicarea unei revoluţii sexuale a dus la o revoluţiepolitică. (…) Pe lângă frustrările alimentare şi cele privind libertatea deexprimare s-au adăugat frustrările unei revoluţii sexuale neîmplinite”, susţineLăzăroiu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-04-26Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image