2017-01-16 17:17

POLITICA


Preşedinţia vrea sânge pe pereţi. Lăzăroiu crede că în PDL e nevoie de “o revoluţie”

 |  20:14
Preşedinţia vrea sânge pe pereţi. Lăzăroiu crede că în PDL e nevoie de “o revoluţie”
Bătălia pentru şefia PDL a început pe bune. Pe lângă atacurile pe care şile aplică între ei favoriţii la funcţia de preşedinte al partidului, Blaga şiBoc, în ultima vreme a apărut şi trimisul preşedintelui Băsescu, SebastianLăzăroiu, care cere revoluţie în PDL.

În timp cese aflau la aceeaşi tribună, la Alba Iulia, Vasile Blaga l-a admonestat pe EmilBoc şi i-a cerut “să nu întindă aţa” încontinuare cu măsuri nepopulare. Asta a fost ultima scenă care a trasatfoarte clar cine cu cine se va bate pentru şefia partidului. Vasile Blaga şi-aînceput campania cu atac direct la adversarul său. În timp ce Boc se lăuda cumăsurile economice luate în ultimul an pentru a scoate ţara din criză, Blagal-a adus cu picioarele pe pământ şi i-a atras atenţia că partidul a scăzut cuaprope 20% în sondaje şi că nu este cazul să mai vină cu alte măsuri dure. “Înprimul rând, trebuie să susţinem Guvernul nostru, care, după cum spunea domnulprim-ministru, trebuie să se ţină de cuvânt şi să termine cu măsurile dure caretrebuiau luate. Avem promisiunea că s-au cam terminat, pentru că nu poţiîntinde prea mult aţa, că s-ar putea rupe”, a spus Vasile Blaga. Cât despreviitorul PDL, Blaga a spus că în interiorul partidului din care face parte trebuie să existe o reformă care să îi ducă la victorie în2012, dar nu “o revoluţie”. Actualul secretar general al PDL îşi caută oechipă cu care să candideze la preşedinţia partidului, echipă din care sigur vaface parte Adriean Videanu. El şi Videanu agreează, în ultimă instanţă,“soluţia negociată în interiorul partidului în ce priveşte preşedintele PDL”,soluţie care s-a practicat şi în 2005, când Emil Boc a devenit preşedinte alpartidului. Videanu a spus ieri că, în opinia sa, candidatul pentru preşedinţiaPDL ar trebui să fie negociat în interiorul partidului, adică persoana cel maibine plasată în cercetările sociologice şi în acţiunile electoratului.

Lăzăroiu îi întărâtă

Cât desprepreşedintele Traian Băsescu, el pare că deocamdată se mulţumeşte să priveascăde pe margine cum se împung greii partidului. L-a trimis totuşi pe solul săupreferat, Sebastian Lăzăroiu, să dea un mesaj. Lăzăroiu a spus că pentru o victorie în 2012 “trebuie să fie o revoluţie înPDL”. El a mai arătat că se aşteaptă caPDL să crească în sondaje datorită coalizării PSD, PNL şi PC împotriva sa. “PDLeste avantajat pentru că va fi PDL versus USL, şi asta poate să-i aducă ocreştere PDL-ului în sondaje. E un fenomen pe care-l vedem destul de des, înspecial la alegeri. Când mai multe forţe se aliază împotriva unui agregat maimic, automat agregatul respectiv creşte”, a mai menţionat Lăzăroiu. Consilierulprezidenţial a adăugat că în această competiţie din interiorul PDL trebuie săexiste cât mai mulţi candidaţi. “Cu cât e competiţia maimare, cu cât sunt mai mulţi candidaţi, cu cât sunt mai multe păreri criticefaţă de ce s-a întâmplat până acum, cu atât cred că e mai bine pentru partid”,a spus Lăzăroiu, adăugând că nu crede în posibilitatea intrării în cursa pentrupreşedinte de partid a ministrului afacerilor externe, Teodor Baconschi.

Protocolulcoaliţiei, în două săptămâni

Pefondul acestor frământări interne, PDL este constrâns şi în exterior, în coaliţiade guvernare, să semneze un protocol de funcţionare. Vicepreşedintelepartidului, Gheorghe Flutur, a spus că PDL, UDMR, UNPR şi minorităţilenaţionale vor semna în cel mult două săptămâni protocolul de funcţionare a coaliţiei,arătând că acesta ar putea cuprinde ca prioritate adoptarea legiiminorităţilor. Flutur a adăugat că protocolul care va fi semnat va fi “decolaborare” şi va avea la bază principii de modernizare ale statului şi priorităţilepe care le va susţine coaliţia în perioada următoare, şi nu unul care săînfiinţeze o alianţă preelectorală.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-02-04Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

GAGIUL
08 Feb 2011

NU MI-A FOST DAT SA VAD U N ASEMENEA OM CARE SA FI FRAIERIT O NATIE INTRAGA SAU MAI BINE ZIS 50.7% DI N 50% CA PE NISTE COPII N ECOPTI.POI NU L-ATI VAZUT OAMENI BUNI CA IN ORICE GUVERN A FOST A FACUT CIR C ,DESFACERI DE GUVERNE , MAHALAGISME ,SI IN ULTIMA INSTANTA NIMENI NU L-A M IROSIT CA ARE SANGE PUR D E DICTATOR.POI DACA ERA C ONJUCTURA ANILOR60,70 80 CRED CA ERA CEL MAI FEROC E SI NEMILOS DICTATOR DE PE GLOB ALTE COMENTARII N ICI NU TREBUIESC .CAND VE TI DESCHIDE OCHII MAI BIN E E MARE PERICOLLLLLLL.

Adauga un comentariu

Random image