2017-01-20 05:42

POLITICA


Previziunile lui Lăzăroiu scot din sărite USL

 |  14:24

Sociologul Sebastian Lăzăroiu a lansat o serie de previziuni politice: Mişcarea Populară din jurul PDL va aduna 30% din voturi, USL se va sparge, PSD va guverna alături de PDL, iar liberalii şi UDMR vor rămâne în opoziţie în anul 2013.

Ce se vede în globul magic al sociologului

“Mişcarea populară va fi, în prima fază, o alianţă de tip electoral, între PDL, UNPR, PNŢCD, probabil şi o componentă ecologistă, probabil şi anumite grupuri civice active de centru-dreapta. Va fi acest conglomerat sub forma unei alianţe electorale. Şi, după aceea, la toamnă, dacă lucrurile merg bine, s-ar putea să se închege ca un agregat politic. De obicei, alianţele electorale se fac doar pentru alegeri, nimeni nu mai are după aceea nici o obligaţie să rămână. Dar, dacă lucrurile merg bine, poate să devină o alianţă politică”, a declarat Lăzăroiu pentru Agerpres.

În opinia sa, după alegerile locale, USL s-ar putea scinda din cauza rezultatelor electorale care nu vor fi pe măsura aşteptărilor. “Mi-e teamă că se vor (PSD şi PNL - n.r.) sparge, pentru că nu vor lua acel scor pe care ei îl cred. Nici măcar 40% nu vor reuşi să ia în locale, pentru că aşa este aritmetica electorală. Sondajele sunt una, în teritoriu este cu totul altceva şi modul în care se desfăşoară votul. La locale eu nu-i văd să ia mai mult de 40%, undeva între 35-37%”, a afirmat fostul consilier prezidenţial. Totodată, Lăzăroiu şi-a exprimat părerea că UDMR nu va mai fi la guvernare după alegerile legislative din această toamnă.

“Ponta nu poate opri alianţa între PDL şi PSD. Nu o poate opri! Dar, dacă el va fi foarte radical împotriva PDL-ului, PSD-ul tot va fi la guvernare cu PDL-ul, numai că el nu va mai fi acolo. Ponta şi-a moderat discursul, pentru că el vrea să fie în continuare, chiar la guvernare, alături de PDL. El ştie că dacă îşi va menţine discursul radical împotriva PDL, el nu poate opri tăvălugul PSD-PDL, dar el va fi în afara jocului”, a conchis Lăzăroiu.

Năstase dă vina pe Băsescu

Fostul premier Adrian Năstase a reacţionat pe blogul său spunând că proiectul Mişcării Populare a fost iniţiativa lui Traian Băsescu - cel care a depus la OSIM denumirea respectivă - şi care încearcă să găsească un vector pentru menţinerea la Putere, a sa şi a “camarilei sale”. “Mişcarea populară”, noua denumire pentru “Albă ca Zăpada”, va reprezenta, în mod clar, un experiment prin care viaţa politică românească va avea doar de pierdut”, susţine fostul premier.

Titus Corlăţeanu, vicepreşedintele PSD, a avut o reacţie mai dură spunând că liderii ''corupţi'' ai PDL şi ai "Mişcării Populare" vor guverna România, după alegerile generale din toamnă, ''de după gratii''. “Eu, personal, sunt deschis la ideea ca după alegeri atât PSD, cât şi PDL să guverneze. Cu o singură precizare: PSD va guverna România cu titulatura USL, iar liderii corupţi ai PDL şi ai Mişcării Populare vor guverna România de după gratii”, a spus vicepreşedintele PSD Titus Corlăţean.

Purtătorul de cuvânt al liberalilor, Mihai Voicu, a declarat pentru Agerpres că “Domnul Lăzăroiu prezintă drept o analiză propriile sale dorinţe. Nu există nici un fel de şansă ca USL să se spargă, cu atât mai puţin nu există vreo şansă ca USL să obţină mai puţin de 50%, ca să nu vorbim de cifre mai mari la alegerile locale. Aşadar scenariile domnului Lăzăroiu rămân pentru uzul propriu”.

Senatorul Ioan Chelaru, vicepreşedinte al PSD, a spus că partidul său nu va colabora cu PDL în viitor: “Cred că ne-am obişnuit cu domnul Lăzăroiu care, în anumite momente, ţine să atragă atenţia asupra dumnealui prin fabulaţii. Punctul de vedere al PSD este foarte clar: nu va colabora în nici un caz cu PDL, în nici o formă, într-un viitor apropiat sau îndepărtat”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-07-21

TAGURI: sebastian lazaroiu, mihai voicuComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

TAMPITULE...
24 Feb 2012

Idiotul asata este sarit de pe FIX, o dovedeste cu fiecare aparitie si declaratie. Ar trebui dus la balamuc pentru cercetari amanuntite.
MARKOS
25 Feb 2012

amice "G.D." esti mai prost decat prevede legea, primii care l-au injurat pe luzaroiu sunt sever voinescu si prostanacii PDL, dar cum nu esti departe de IQ lui, ce sa scrii si tu
::)))
25 Feb 2012

::)))) stie ea

Adauga un comentariu

Random image