2017-01-19 13:41

POLITICA


Previziunile meteorologice greşite, motiv de închisoare

 |  14:48
Previziunile meteorologice greşite, motiv de închisoare

Meteorologii independenţi din Africa de Sud vor trebui să fie extrem de precauţi atunci când vor face previziunile privind starea vremii, dacă noua lege menită să prevină panica şi pagubele economice cauzate de predicţii false va fi adoptată.

Dacă predicţiile acestora se vor dovedi false, meteorologii ar putea fi condamnaţi la închisoare sau amendaţi cu sume de peste 1,2 milioane de euro, scrie „The Telegraph”. Avertismentele meteorologice legate de vânturi puternice, inundaţii sau secetă se află printre temerile pe care meteorologii trebuie să fie extrem de siguri că le vor anunţa, dacă nu vor să sufere sancţiuni usturătoare. Amendamentele menţionate urmează a fi discutate de parlamentarii din Africa de Sud, care vor hotărî forma finală în care va fi adoptată legea serviciului meteorologic. Dacă va fi adoptată legea, meteorologii sud-africani vor fi nevoiţi să ceară aprobarea autorităţilor înainte de a difuza informaţii privind starea vremii.

Prevederile au fost criticate de parlamentarii din opoziţie care au caracterizat legea drept „draconică”. Aceştia au atras atenţia asupra absurdităţii legii, în contextul în care, spre exemplu, dacă cineva observă o tornadă apropiindu-se, nu va putea să anunţe public acest lucru, înainte de a cere permisiunea autorităţilor. Africa de Sud se confruntă deseori cu fenomene meteorologice extreme, caracterizate de schimbarea bruscă a temperaturii în urma alternanţei zi-noapte, dar şi din cauza curenţilor de aer care provoacă vânturi puternice şi tornade pe teritoriul ţării.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-01-03

TAGURI: meteorologi Africa de Sud, lege controversata, controverse Africa de Sud, meteorologi independenti, lege meteorologie, previziunComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image