2017-01-20 14:00

POLITICA


Previziunile preşedintelui iranian. Mişcarea din Orientul Mijlociu va ajunge în America

 |  19:22
Previziunile preşedintelui iranian. Mişcarea din Orientul Mijlociu va ajunge în America
Preşedinteleiranian Mahmoud Ahmadinejad a afirmat că valul de proteste declanşat înOrientul Mijlociu va ajunge în Europa şi în Statele Unite ale Americii,provocând sfârşitul unor guverne pe care el le acuză de opresiunea umilireapropriilor popoare.

Liderul dela Teheran, unde autorităţile au recurs la violenţă pentru a dispersa recenteleproteste antiguvernamentale, a condamnat folosirea forţei împotrivaprotestatarilor în Libia, calificând drept ''grotescă" situaţia dinaceastă ţară. "Este inimaginabil ca cineva să ucidă şi să bombardezepropriul popor. Le recomandconducătorilor să lase poporul să spună ce are de spus şi să seconformeze doleanţelor naţiunii”, a conchis preşedintele Iranului.Anterior, autorităţile islamice de la Teheran afirmaseră că mişcarea de protestdin Orientul Mijlociu este o reeditare a Revoluţiei islamice iraniene,victorioasă în 1979 împotriva şahinşahului Mohamed Reza Pahlavi Aryamehr, susţinutde SUA. "Lumea este în ajunul unor grandioase evoluţii. Schimbările vor cuprindeîn viitor întreaga lume, din Asia până în Africa şi din Europa până în Americade Nord", a insistat preşedintele Ahmadinejad, într-o conferinţă de presăla Teheran. Lumea are nevoie de un sistem de guvernare corect, care "săpună capăt opresiunii, regimurilor de ocupaţie şi umilirii popoarelor",iar "valul" schimbării în lume s-a pornit, a adăugat MahmoudAhmadinejad. Poliţia iraniană şi forţe paramilitareau înăbuşit cu brutalitate şi protestele de stradă declanşate dupăcontroversatele alegeri prezidenţiale din 2009, când Ahmadinejad a obţinut unal doilea mandat de patru ani.

Prosteste în SUA

Existădestule păreri potrivit cărora SUA staupe o bombă cu ceas ce nu va întârzia să erupă. Manifestaţii de amploare pro şicontra reformei fiscale au loc în Wisconsin, de câteva zile. Guvernatorul republican Scott Walker a acuzatsindicatele că "risipesc" bugetul statului. “Suntemfalimentari. Nu poţi negocia cu adevărat când nu ai banii pe baza cărora săpoţi negocia", a afirmat Walker, care refuză să cedeze presiunilorsindicatelor şi democraţilor. Congresul din Madison, capitala statului, dezbateo iniţiativălegislativă ce prevede reduceri importante ale salariilor şi beneficiilorpentru angajaţii din sectorul public, contribuţii mai mari ale bugetarilor lafondurile de sănătate şi de pensie, precum şi eliminarea aproape în întregime adrepturilor la negocieri colective între angajaţi şi patroni. Protestele dinWisconsin sunt considerate de mulţi focarul unor posibile manifestaţii de amploarela nivel naţional în SUA.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-08-08Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image