2019-01-20 01:14


Dăncilă, declaraţii SCANDALOASE: Cei care dezinformează UE sunt AUTIŞTI. Premierul şi-a cerut scuze UPDATE

 |  09:35
Dăncilă, declaraţii SCANDALOASE: Cei care dezinformează UE sunt AUTIŞTI. Premierul şi-a cerut scuze UPDATE

UPDATE: Viorica Dăncilă îşi cere scuze pentru declaraţia pe care a făcut-o joi seară în care a folosit termenul ”autişti” cu referire la unii europarlamentari. Premierul a susţinut joi seară că vrea să aibă o abordare transparentă cu liderii europeni şi că Monica Macovei a făcut mult rău României prin atitudinea ei şi prin faptul că „şi-a pârât propria ţară” în Parlamentul European, cerând, referitor la legile Justiţiei, să fie judecată de alte 27 de ţări. Premierul i-a catalogat drept „autişti” pe cei care „dezinformează UE, în ciuda faptului că stiu adevărul”.

UPDATE: 

”Premierul Viorica Dăncilă îşi cere scuze public pentru declaraţia făcută în cadrul unei emisiuni televizate şi precizează că prin comparaţia făcută nu a dorit să aducă jigniri persoanelor cu tulburări din spectrul autismului. «Îmi declar sprijinul ferm pentru persoanele cu dizabilităţi, indiferent de natura acestora. Sunt oameni care au nevoie de grija şi de susţinerea noastră. Avem datoria să dovedim înţelegere şi umanitate, să le respectăm drepturile, să le apărăm demnitatea», a afirmat prim-ministrul Dăncilă”, precizează un comunicat al Guvernului.

Şeful Executivului subliniază că doar printr-o atenţie constantă acordată persoanelor cu dizabilităţi putem contribui la integrarea acestora în societate şi punerea în valoarea a calităţilor lor.

”M-am implicat activ în tot ceea ce înseamnă promovarea şi apărarea drepturilor persoanelor cu dizabilităţi. Ca prim-ministru, voi folosi toate pârghiile legale pentru a pune în practică, în cel mai scurt timp, măsuri active destinate rezolvării dificultăţilor pe care le întâmpină semenii noştri”, a subliniat Viorica Dăncilă, citată în comunicat.

ŞTIRE INIŢIALĂ

„Vreau să am o altă abordare cu liderii europeni, o abordare corectă şi transparentă, în care informaţia să fie luată de la Guvern şi să evităm dezinformările care au creat atâtea nemulţumiri, spun eu, din partea românilor, să nu mai ajungă România şi probleme existente în România să fie discutate în plenul PE, bazate pe dezinformările pe care, din păcate, românii le fac pentru România. Eu ştiu românii de la Bruxelles. Nu exclud să fie români şi din ţară”, a declarat premierul Viorica Dăncilă, potrivit News.ro.

Ea a spus că Monica Macovei a făcut mult rău României în Parlamentul European, deoarece „şi-a pârât” propria ţară, care a fost judecată de alte 27, iar acest lucru „a creat o stare de tristeţe”.

„Ştiu cât rău ne-a făcut doamna Monica Macovei nouă ani în PE. Am văzut atitudinea ei şi acest lucru ne-a creat o stare de tristeţe, pentru că probleme sunt în multe ţări, fiecare ţară îşi are problemele ei, dar şi le rezolvă pe plan intern. Nu vii să îţi pârăşti propria ţară şi să ceri să o judece alte 27 de ţări în plenul PE”, a mai susţinut prim-ministrul.

Viorica Dăncilă a mai spus că i-a felicitat pe europarlamentarii români care au susţinut România la dezbaterea din Parlamentul European pe tema Justiţiei.

„Cred că acest lucru, dacă eşti bun român nu îl faci şi am văzut români, colegii mei europarlamentari, care au apărat România la Bruxelles şi care au arătat minciunile şi dezinformările care s-au practicat la nivelul Parlamentului, la nivelul Comisiei. I-am felicitat din tot sufletul şi pe Dan Nica, pe Puiu Paşcu, Norica Nicolai, Victor Boştinaru, Maria Grapini (...) Vreau să avem o altă abordare, astfel încât liderii europeni să fie informaţi corect şi să nu se mai repete ceea ce s-a întâmplat până acum”, a afirmat Dăncilă.

Întrebată care este poziţia sa în legătură cu relaţiile pe care România ar trebui să le dezvolte cu Bruxelles-ul şi cu Statele Unite, Dăncilă a spus că Guvernul său are primul vicepremier care se ocupă de parteneriate strategice.

De asemenea, premierul i-a catalogat drept „autişti” pe cei care dezinformează, cu toate că ştiu realitate.

„Cum poate un europarlamentar să îndepărteze România de Europa? Un om care nouă ani a stat la Bruxelles cunoaşte instituţiile, cunoaşte regulile europene şi ştie cât de importantă este participarea noastră ca stat membru în această construcţie europeană. Legat de parteneriatul strategic - este primul Guvern care are un vicepremier care se ocupă de parteneriate strategice, în special pe parteneriatul strategic cu SUA. Deci cred că doar aceste două lucruri arată, să mă exprim elegant, că dezinformează şi că ştiu realitatea, dar nu vor să o accepte şi să o vadă. Aceşti oameni cred că sunt autişti şi nu văd şi nu aud ceea ce este vizibil pentru toţi cei de bună credinţă”, a conchis ea.

În urma acestor declarații ale premierului Dăncilă, asociația Autism România - care îi reunește pe părinții care au copii bolnavi de autism - a transmis o scrisoare emoționantă, în care spune că intrepretează aceste cuvinte drept o jignire și îi solicită scuze șefei Guvernului. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-02-16

TAGURI: viorica dancila, ue, autism, gafa viorica dancila,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


AUTISTUL SEF
16 Feb 2018

Noi nu dezinformam Bruxelles-ul ca nu suntem EBA sau alte CURVE si CIOCIOLINE de PaRTID trimise la Bruxelles de marele BORDEL BIVOLARU-PSD...................pur si simplu nu ne intereseaza barfele din BORDELUL ANVERS....BRUXELLES....MONACO...NISSA...MARIOTT BUCURESTI......asta e treaba lui NUTU CAMATARU ,MAZARE si alti proxeneti.......daca vor sa se inscrie la AUTISTI sa vina cu documente doveditoare...pana atunci ne pare rau,ne scuzati
UDREA IN COSTA RICA
16 Feb 2018

cum o cheama pe curva lui Iliescu de la Bruxelles.......imi scapa numele.....idioata aia vopsita blonda care-i scria emailuri lui Colin Powell ca vrea sa i-o suga......in fine.......aia cum e MU(T)ISTA....sau autista?sa ma lamureasca cineva care se pricepe la CIOCILINE si BORDELURI psD
MARINELU
16 Feb 2018

Vioricooo! Ii jignesti pe autisti. Aia o o inteligenta peste medie. Astia despre care vorbesti sunt semidocti.
ROMA
16 Feb 2018

praduitorii psd alde jaf organizat un romania prin taxe impozite supraacize taxe locale marite.tiganul primar ionica din pitesti a marit si plaja cu 50% plus caldura.jaf dupa ce a marit si taxele locale.firea bare campii de o taxa in bucuresti.hotie pe fata.plus ca ar bloca orasul.tara in anii jafului psd alde.aurolacilor care ati votata psd alde si bosorogii retardati v_a venit facturile pe ianuarie?pretul la benzina a crescut cu 20la suta.cine ii mai sustine pe acesti banditi?si pnl doarme in post in loc sa iasa la atac cu baioneta.
BABA CEKISTA
16 Feb 2018

"rrroma" care esti un tzigan jegos si, eventual, un tefelist idiot si acefal din turma de vite rabiate care rag in staulul din Piata Victoriei pe nutret de la boshorogul de peste ape, ai un sincer hai sik.tir de ziua lu' tanti ma-ta !
Random imageUltimele stiri

loading...