2019-05-21 05:54


Prima parte a interviului cu Iliescu pentru Le Figaro, făcută publică: PSD trece printr-o perioadă destul de complicată

 |  15:03
Prima parte a interviului cu Iliescu pentru Le Figaro, făcută publică: PSD trece printr-o perioadă destul de complicată

Prima parte a interviului cu fost preşedinte Ion Iliescu pentru Le Figaro a fost făcută publică de jurnalistul Paul Cozighian, la solicitarea G4media, însă fragmentul nu conţine referirile la situaţia actuală a PSD şi la Liviu Dragnea care se regăsesc în articolul privind situaţia politică de la Bucureşti publicat luni.

În înregistrarea audio se aude cum Ion Iliescu vorbeşte despre situaţia din PSD, iar la un moment dat este auzit şi Gelu Voican Voiculescu, despre care Paul Cozighian a spus că a fost facilitatorul interviului.

Iliescu spune că nu mai este preşedinte de onoare al PSD, în discuţie intervenind şi Gelu Voican Voiculescu, care precizează că statutul a fost schimbat. De asemenea, Ion Iliescu precizeză că de câţiva ani nu mai este implicat în activităţi de partid, dar că are o relaţie senrtimentală cu cei alături de care lucrat.

În ceea ce priveşte PSD, el spune că partidul trece printr-o perioadă "destul de complicată, destul de dificilă, destul de confuză".

Citeşte şi: Ion Iliescu acuză Le Figaro de "fake News" pentru declaraţia "Din cauza problemelor sale juridice, PSD traversează cea mai gravă criză"

"E o slăbiciune şi e păcat, pentru că PSD e principalul partid, cel mai puternic, partidul care are mari legături cu populaţia”, spune fostul preşedinte.

El continuă, afirmând că PSD este "singurul partid puternic şi serios", în timp ce despre al doilea partid, Partidul Naţional Liberal, de opoziţie, afirmă că este în general slab, ca poziţie, ca experienţă politică.

"Deci singurul partid serios este PSD. Deşi el însuşi trece printr-o perioadă deloc uşoară. Din acest motiv, chiar şi în relaţiile interne de partid există o situaţie deloc simplă. Chiar şi pentru liderul partidului şi pentru alţii, desigur. Nu ştiu cre va fi evoluţia ulterioară, dar altfel este singurul partid serfios din ţară", explică Ion Iliescu, adăugând: "Chiar şi pentru liderul partidului este o perioadă deloc comodă, aşa cum aţi constatat".

În acest fragment de trei minute nu sunt prezente declaraţiile lui Ion Iliescu citate de Le Figaro în articolul publicat luni, declaraţii potrivit cărora ” ”PSD trăieşte cea mai gravă criză politică a sa”, iar ”Problemele juridice ale lui Liviu Dragnea au creat fracturi interne în partid”.

Fostul preşedinte Ion Iliescu a declarat, potrivit „Le Figaro”, că „este o perioadă dificilă şi confuză pentru PSD, care trăieşte cea mai gravă criză politică a sa”, el apreciind că ”poziţia personală a lui Dragnea, cu problemele sale juridice, a creat fracturi interne în PSD”. După publicarea articolului din publicaţia franceză, Ion Iliescu a negat afirmaţia. Jurnalistul care l-a intervievat, Paul Cozighian a nunţat încă de luni seară că are înregistrarea şi că o va face publică.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-12-18

TAGURI: interviu, ion iliescu, le figaro, psd,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


EMIGRANTUL
19 Dec 2018

DOSARELE "REVOLUTIEI" SI MINERIADELOR DE CE NU SUNT FINALIZATE. TREBUIE JUDECATE CAT MAI URGENT DE TRIBUNALUL PENAL INTERNATIONAL DE LA HAGA, ASA CUM A FOST SOLUTIONAT CU CELERITATE SI DOSARUL Milosevici. SITUATIA PT RO ESTE DEZASTROASA DEOARECE POLITICA ESTE DOMINATA DE NULITATI UMANE SI CLASA POLITICA ESTE ALCATUITA DIN GRUPARI INFRACTIONALE DE TIP MAFIOT MAI CEVA DECAT A FOST IN ITALIA. CAND AFLAMA CATI ROMANI AU RENUNTAT DUPA 1989 LA CETATENIA DE ROMAN DIN CAUZA SCARBEI CREEATE DE MAFIA CARE A CAPTURAT ROMANIA DUPA 1989???
Random imageUltimele stiri


STARBAG