2019-02-22 02:49


Primăria Arad nu a atestat cele aproape 21.000 de semnături ”Fără penali”, între care cea a lui Gheorghe Falcă

 |  11:30
Primăria Arad nu a atestat cele aproape 21.000 de semnături ”Fără penali”, între care cea a lui Gheorghe Falcă

Primăria Arad nu a atestat cele aproape 21.000 de semnături adunate de USR în campania ”Fără penali în funcţii publice”, depăşind termenul de 15 zile prevăzut de lege, motiv pentru care USR Arad îi cere demisia primarului Gheorghe Falcă, pe care îl acuză că pune în pericol întreaga campanie pentru că ar putea să nu mai fie îndeplinită condiţia de existenţă a peste 20.000 de semnături din cel puţin 21 de judeţe. Gheorghe Falcă însuşi îşi oferise semnătura, chiar la un cort USR pe care Primăria îl demolase din dispoziţia sa.

Liderii USR Arad au organizat o conferinţă de presă în faţa Primăriei Arad, vineri, în care i-au cerut demisia primarului Gheorghe Falcă (PNL), pe care îl acuză că ”refuză să elibereze cele 21.000 de semnături” adunate în municipiu în cadrul campaniei ”Fără penali în funcţii publice”.

”Este ultima zi de depunere a semnăturilor la Bucureşti, dar semnăturile arădenilor sunt reţinute de Primăria Arad fără nicio explicaţie. De aceea, noi cei de la USR Arad, în numele a 21.000 de arădeni din municipiu care au semnat, cerem demisia primarului Gheorghe Falcă. Semnăturile strânse de zeci de vouluntari arădeni în cadrul unui efort care a durat şase luni nu mai pot fi folosite! Au venit să semneze inclusiv oameni cu dizabilităţi, în cărucior, iar Falcă, pe lângă că ne-a dărmânat cortul, refuză să ne elibereze semnăturile. Ne pune în pericol proiectul, pentru că se poate să nu mai atingem pragul de 21 de judeţe cu peste 20.000 de semnături”, a declarat deputarul USR Sergiu Vlad.

Conform reprezentanţilor USR, semnăturile au fost depuse la Primăria Arad în două tranşe: prima de 15.000 de semnături, pentru care termenul limită de 15 zile pentru atestare a expirat în 14 septembrie, iar a doua tranşă, de aproape 5.000 de semnături, a avut termen joi.

”Fie că vorbim de ignoranţă, rea-credinţă sau incapacitate organizatorică, Primăria Arad denotă dispreţ faţă de voluntari, oamenii care au semnat, faţă de USR, care a contribuit la acest efort de şase luni. Aşadar, indiferent de cauza care a condus la această bătaie de joc la adresa arădenilor, cerem demisia primarului Gheorghe Falcă”, a declarat, la rândul său, senatorul USR Adrian Wiener.

Acesta a adăugat că ar fi inutil ca Primăria să elibereze vineri semnăturile, pentru că nu s-ar mai ajunge la Parlament cu ele.

”Ar fi posibil să cerem Parlamentului o prelungire a termenului, dar nu e uzual”, a spus Wiener.

Contactaţi de News.ro, reprezentanţii Biroului de presă al Primăriei Arad au declarat că vor veni ulterior cu precizări.

Gheorghe Falcă nu a putut fi contactat pentru a comenta situaţia.

În 2 august, Gheorghe Falcă, care este preşedinte al PNL Arad, a semnat iniţiativa ”Fără penali în funcţii publice” chiar la locul unde USR Arad avea un cort, iar edilul-şef a dispus demolarea acestuia.

Edilul declarase atunci că susţine campania şi explicase că a fost necesară demolarea cortului pentru că nu avea autorizaţie de construire, menţionând că fusese aprobat pentru USR un stand, pe o suprafaţă de maxim doi metri pătraţi, constând în măsuţă, scaun şi umbrelă fără însemne publicitare.

După ce Falcă şi-a oferit semnătura, senatorul USR Arad Adrian Wiener a reacţionat pe Facebook, arătând că primarul a recurs la ”un gest politicianist, strict dedicat imaginii personale, călărind cu un tupeu extraordinar chiar şi acestă campanie pe care a făcut tot posibilul să o dinamiteze”.

”În Arad, cu semnătura şi prin decizia abuzivă a lui Gheorghe Falcă, cortul a fost desfiinţat. De aceea gestul primarului Aradului, la peste cinci luni de la începutul campaniei de strângere de semnături, a fost echivalent cu tăierea acelei panglici la toaleta inaugurată de primarul din Piatra Neamţ. Acelaşi penibil, aceleaşi reflexe de prădător politic, acelaşi dispreţ faţă de decenţă”, spunea Wiener în 2 august.

USR Arad a adunat în judeţ aproximativ 30.000 de semnături, dar în jur de 29.000 au fost depuse la cele 78 de unităţi administrativ teritoriale, în vederea atestării calităţii de cetăţean cu drept de vot şi a domiciliului celor care au semnat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-09-21

TAGURI: primaria arad, semnaturi, fara penali,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
21 Sep 2018

Tot ce se intampla in Transilvania este o rusine nationala. Transilvania s-a transformat in regiune a ciumei rosii. Romania ca stat a ESUAT.
CIUMA ROSIE PORCINA
21 Sep 2018

si la urmatoarele alegeri MUIEPSD sa se duca dracului
ANONIM
21 Sep 2018

Cum muistii de la usr umbla cu falsuri ??? Si inducerea în eroare nu este ...PENAL ??? MUIE USR...MUIE BARNA...ALUPIGUS CHICHIRAU
@ ANONIM CRETIN
21 Sep 2018

Bai penalule vrei sa traiesti intr-o tara condusa de hoti si puscariasi ca tine ? Dai Muie lui mata aia curva, lui tactu ala puscarias si la tot neamul tau de borfas. Jeg uman ce esti. Din cauza la paraziti ca tine Romania nu se poate civiliza si progresa mizerie umana.
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...