2019-01-20 19:46


Primarul Gheorghe Nichita: Va veni momentul în care voi spune tot ce trebuie spus

 |  09:40
Primarul Gheorghe Nichita: Va veni momentul în care voi spune tot ce trebuie spus

Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, s-a întors, marţi, la primărie, el afirmânf că acum nu va face declaraţii, dar va veni momentul în care va spune ”tot ce trebuie spus”. Edilul este cercetat de procurorii DNA, care îl acuză că folosea Poliţia Locală pentru a-şi urmări iubita.

În acest moment este normal să nu fac nicio declaraţie. Stiu că sunt multe întrebări şi multe lucruri de spus, însă va veni momentul în care voi spune tot ce trebuie spus. În această etapă sunt într-o situaţie în care nu pot face niciun fel de declaraţii", a precizat primarul Gheorghe Nichita.

Luni, primarul şi-a luat o zi de concediu de odihnă.

Procurorii DNA au dispus, vineri, începerea acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a primarului Iaşiului, Gheorghe Nichita, pentru instigare la folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii care nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în formă continuată (cinci acte materiale), abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, acces ilegal la un sistem informatic şi operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Alături de Gheorghe Nichita, au mai fost reţinuţi directorul general al Poliţiei Locale Iaşi, Liviu Hliboceanu, pentru folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în formă continuată (3 acte materiale) şi abuz în serviciu, şi Ştefan Avîrvarei, şef servicu în cadrul Poliţiei Locale, pentru folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, complicitate la abuz în serviciu, abuz în serviciu, acces ilegal la un sistem informatic şi operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Tribunalul Bucureşti a decis ulterior că Gheorghe Nichita va fi cercetat în libertate sub control judiciar, aceeaşi măsură fiind aplicată şi în cazul şefului Poliţiei Locale ieşene şi şefului de serviciu din instituţie, ambii fiind reţinuţi joi seară de procurorii DNA. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-05

TAGURI: primar, gheorghe, nichita, vine, moment, spune, tot, trebuie, spus, intoarce, serviciu, primarie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...