2018-12-15 22:55


Halal alianţă: Primarul USL susţine candidatul PDL

 |  21:00
Halal alianţă: Primarul USL susţine candidatul PDL

La Baia Mare are loc pe 21 august prima confruntare dintre PDL şi USL la parlamentare. Cel mai puternic adversar al Alianţei este aici chiar primarul liberal Cătălin Cherecheş, care îl sprijină pe candidatul PDL.

La campania pentru alegerile parţiale din Colegiul 2 Baia Mare şi-au anunţat prezenţa copreşedinţii Alianţei, alături de lideri ca Iliescu, Năstase, Plumb şi Corlăţean. Protagonişti sunt Florin Tătaru (PSD), Mariana Pop (PDL). „Sunt la egalitate, pe la 31%. Dar candidata PDL nu mai are unde creşte, fiindcă partidul o trage în jos: au 19% în Maramureş, pe când USL are 59%”, asigură Mircea Ursache, preşedintele PSD Maramureş, care nu e la fel de sigur de sprijinul primarului. „E supărat că nu a fost consultat. Oricum, are influenţă doar în partea de oraş a colegiului, care cuprinde şi 7 comune, unde prezenţa la vot e mai bună, deci se echilibrează”, declară Ursache pentru „Puterea”.

Şi deputatul PNL Pavel Horj speră că primarul s-a lămurit. „E un om politic matur, a avut o poziţie, dar şi-a nuanţat-o. Cel puţin asta e ultima variantă de lucru”, crede el.

Deputatul PDL Nicolae Bud asigură că Pop „nu va fi mai prejos” în privinţa susţinerii de la centru şi se bazează pe primarul, ales recent cu peste 50%. „Pe «sticla» din Baia Mare, s-a pronunţat suficient de explicit în favoarea candidatei noastre. El îi are de partea sa şi pe primarii din colegiu”, declară Bud pentru „Puterea”, recunoscând că l-ar dori coleg pe Cherecheş.

Protocolul USL impune un candidat de la partidul care a câştigat colegiul în 2008. Cherecheş, ales atunci din partea PSD, a cochetat cu UNPR, apoi a fost ales primar din partea PNL. „PSD avea 15% vot politic, şi eu am câştigat cu aproape 50%. Cred că aveam un drept de nominalizare a candidatului, ca să nu compromitem USL.” Despre Tătaru spune că nu are experienţă politică, în timp ce cu Pop, şefa consilierilor locali PDL, lucrează bine. „Ar putea fi o curea de transmisie între cetăţean şi autorităţile centrale în anul următor - are experienţa şi abilitatea necesare”, declară Cherecheş pentru „Puterea”. El mai spune că are 70% în sondaje dacă ar candida independent şi e normal ca USL să şi-l dorească drept candidat în continuare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639255-12-12
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MOSH
02 Aug 2011

Hm! Chereches asta se pare ca joaca inteligent, adica la 2 capete, totul pentru binele urbei, banuiesc. Oricum, era jenant ca Iliescu , Corlatean si gasca sa faca jocul intr-un oras transilvan, de regula liber de pesedei
PEHASH
02 Aug 2011

Fara Mariana Pop in consiliul local o sa-i fie si lui mai usor.. :)
Random imageUltimele stiri


loading...