2018-12-10 17:34


Primăvara Arabă iese în stradă împotriva islamiştilor

 |  16:17
Primăvara Arabă iese în stradă împotriva islamiştilor

O serie de proteste violente au izbucnit în oraşul tunisian Sidi Bouzid, în urma comunicării rezultatelor finale ale alegerilor parlamentare, anunţă BBC. Violenţele au erupt în cursul zilei de joi după ce lista de candidaţi a unuia dintre partide a fost eliminată din cauza unor presupuse iregularităţi financiare.

Mai mulţi martori au afirmat că o mulţime de protestatari a luat cu asalt o clădire guvernamentală dintr-un cartier al oraşului. Manifestanţii au luat cu asalt şi sediul Ennahda, unde au spart uşile şi ferestrele, iar apoi au dat foc mai multor anvelope pe străzi. Autorităţile au impus starea de urgenţă în oraş între orele 18.00 şi 04.00. Evenimentele au degenerat după anunţul invalidării listei Partidului Popular, care obţinuse un număr de parlamentari în circumscripţia din Sidi Bouzid.

Oraşul tunisian este cunoscut ca fiind locul de origine al protestelor antiprezidenţiale din Tunisia şi, ulterior, în mai multe state din lumea arabă. În luna decembrie, vânzătorul ambulant Mohamed Bouazizi şi-a dat foc pe străzile oraşului după ce a fost hărţuit de autorităţi. El a murit în luna ianuarie a acestui an din cauza rănilor, iar la doar câteva zile întreaga ţară a fost cuprinsă de revoluţie, care a reuşit să pună capăt regimului autoritar al fostului preşedinte Ben Ali.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639263-02-10
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...