2017-01-22 20:32


Primul război câştigat de un pesedist cu Traian Băsescu

 |  20:36
Primul război câştigat de un pesedist cu Traian Băsescu

Deputatul PSD MugurulSurupăceanu a câştigat în prima instanţă procesul deschis de preşedinteleTraian Băsescu, în care acesta îi cerea daune pentru afirmaţiile făcute înlegătură cu etnobotanicele.

Judecătoria Sectorului 5 a respinsca neîntemeiată acţiunea şefului statului împotriva deputatului MugurelSurupăceanu. Deciziainstanţei nu este definitivă şi poate fi contestată cu apel. JudecătoriaSectorului 5 a judecat pe 18 mai procesul dintre cei doi, atunci cândau venit la instanţă atât Traian Băsescu, cât şi Mugurel Surupăceanu, care aurăspuns întrebărilor din interogatorii.

Traian Băsescu l-a dat în judecată peSurupăceanu la 31 martie 2010, la Judecătoria Sectorului 5, cerând instanţei săîl oblige pe parlamentar să îi plătească daune morale simbolice, pentruafirmaţiile făcute de acesta în legătură cu interesul PDL şi al AdministraţieiPrezidenţiale în privinţa susţinerii şi favorizării consumului droguriloruşoare.

Deputatul PSD Mugurel Surupăceanu a declarat,în luna februarie 2010, că "grupuri de interese" din PDL au legăturăcu afacerea produselor etnobotanice şi anunţa că, începând cu 15 februarie, vastrânge semnături pentru înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă.

Surupăceanu declara, la vremea respectivă, cădecizia Guvernului Boc, ca produsele etnobotanice interzise să fie distruse înzece zile de la intrarea în vigoare a OUG, a dat posibilitatea comercianţilorde a vinde aceste droguri uşoare către populaţie, prin lichidarea stocurilor lapreţuri foarte mici sau către traficanţii de droguri.

Deputatul PSD a susţinut că proiectul de Legecare era deja adoptat de Legislativ la data la care Guvernul a adoptat OUG nuprevedea "ajutorul" de zece zile pentru comercianţii de produseetnobotanice. "Practic se demonstrează încă o dată că grupuri de interesedin PDL, care în acest moment controlează Guvernul Boc, sunt legate în moddirect de această afacere a drogurilor uşoare (...). Probabil că sunt adevărateinformaţiile care spun că din afacerea drogurilor uşoare s-au finanţat anumitecheltuieli de campanie electorală ale PDL şi ale lui Traian Băsescu", adeclarat Surupăceanu pe 14 februarie, într-o conferinţă de presă.

Guvernul a interzis 36 de plante şi substanţeetnobotanice, printr-o Ordonanţă de Urgenţă, comercianţii urmând să beneficiezede o perioadă de tranzit de la intrarea în vigoare a actului normativ, pentru adistruge stocurile. Pe lista produselor etnobotanice interzise se află 27 desubstanţe şi nouă plante, care sunt asimilate drogurilor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-05-02Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image