2017-01-17 07:04

POLITICA


Primul vaccin împotriva dependenţei de heroină, brevetat în Mexic

 |  13:00
Primul vaccin împotriva dependenţei de heroină, brevetat în Mexic

Ministrul Sănătăţii din Mexic, Salomon Chertorivski, a anunţat că guvernul ţării sale a brevetat un vaccin eficient împotriva dependenţei de heroină, care ar putea fi lansat pe piaţă peste cinci ani, scrie Daily Mail.

Chertorivski a precizat că tratamentul a dat rezultate în urma testelor efectuate pe şoareci. Vaccinul urmează să fie testat în viitorul apropiat şi pe pacienţi umani, precizând este vorba de „un proces care necesită încă cinci ani de muncă”, a anunţat ministrul mexican. „Nu este vorba doar de heroină. L-am patentat pentru că studiile noastre avansează cu rapiditate şi în domeniul dependenţei de cocaină şi metamfetamine”, a mai spus acesta.

Eficienţa vaccinului este dată prin faptul că acesta acţionează prin provocarea unei reacţii imunitare a organismului, blocând intrarea heroinei în sistemul nervos şi lipirea substanţei de receptorii opiozi din creier. În urma testelor realizate pe şoarecii dependenţi de heroină, a fost constatată o reducere a nevoii organismului de a primi această substanţă până la dispariţia totală a senzaţiei de dependenţă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-02-21

TAGURI: dependenta heroina, brevet vaccin heroina, vaccin dependenta, vaccin heroinaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image