2017-01-16 12:49

POLITICA


''Prinţul terorii'', dispărut în timpul raidului american. În căutarea fiului-confident al lui Bin Laden

 |  18:16
''Prinţul terorii'', dispărut în timpul raidului american. În căutarea fiului-confident al lui Bin Laden
Cel mai tânăr dintre fiii lui Osama bin Laden şi cel maiapropiat confident al acestuia, Hamza, în vârstă de 19 ani şi supranumit „prinţulîncoronat al terorii”, ar fi reuşit să scape din raidul efectuat de forţeleamericane asupra complexului din Abbottabad al liderului al-Qaida, potrivitoficialilor din serviciile pakistaneze.

Informaţia potrivit căreia Hamza ar fi reuşit să scape aapărut în timpul interogării celor trei soţii ale lui Bin Laden de cătreanchetatorii pakistanezi, relatează The Telegraph. Ea le-a spus anchetatorilorcă Hamza nu a mai fost văzut de la momentul raidului. Iniţial, Casa Albă a susţinut că fiul de 19 ani a fost ucis înoperaţiunea SUA de la reşedinţa din Abbottabad, dar, mai apoi, autorităţileamericane au confirmat moartea altui fiu, Khalid, în vârstă de 22 de ani. Elar fi unul dintre cei care apar în fotografiile realizate după raid şipublicate de Reuters săptămâna trecută. Despre Hamza nu se ştie cu certitudinedacă era în casă în momentul raidului. Mama acestuia se află printre cele treivăduve deţinute de serviciile de informaţii pakistaneze, şi ar fi KhairiahSabar, care s-a căsătorit cu Bin Laden în 1985.

Considerat a fi cel mai tânăr dintre fiii lideruluiterorist, Hamza a fost supranumit „prinţul terorii”. Vocea lui a apărut pe unsite extremist pentru a marca a treia aniversare a atentatelor cu bombă de laLondra din 7 iulie, în care 52 de oameni au murit, citind un poem cu tema „distrugerea”Americii, Marii Britanii, Franţei şi Danemarcei. Hamza a apărut de cel puţin două ori în înregistrările video de propagandăale lui Bin Laden, dintre care una a fost difuzată în 2001 şi realizată lanunta unuia dintre fraţii lui, Mohammed. În 2005, când avea 15 ani, el apareîntr-un film de promovare a jihadului realizat în zona tribală din Pakistan dela graniţa cu Afganistanul. El poartă o armă automată de asalt şi tocmai ar fiparticipat la o luptă împotriva forţelor de securitate pakistaneze. Agenţiile de informaţii cred că el era pregătit ca un posibilviitor lider al-Qaida şi că ar fi fost implicat în asasinarea liderului moderatpakistanez Benazir Bhutto, în 2007.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-09-24Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image