2017-01-22 20:34


Proces scandalos împotriva unui judecător din Spania

 |  14:08
Proces scandalos împotriva unui judecător din Spania

Procesul judecătorului spaniol Baltasar Garzon, caracterizat drept „un scandal” de către Human Rights Watch, a început la Madrid, anunţă BBC.

Judecătorul este acuzat că a violat o prevedere din 1977, care interzice anchetarea atrocităţilor comise de fostul regim condus de generalul Franco. Numele lui Baltasar Garzon a devenit cunoscut după ce l-a chemat în faţa justiţiei pe fostul dictator chilian Augusto Pinochet, prevalându-se de o lege care permite Spaniei să judece cazuri care încalcă drepturile omului în afara graniţelor sale.

În cazul procesului care a demarat la începutul acestei săptămâni la Madrid, Garzon trebuie să justifice cauzele pentru care a demarat investigaţii privind dispariţia a 114.000 de oameni în perioada 1936-1975, când la conducerea Spaniei s-a aflat generalul Franco. Dacă va fi găsit vinovat, judecătorul ar putea să fie suspendat timp de 20 de ani în exercitarea meseriei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-05-10

TAGURI: proces judecator, proces Garson, activisti drepturile omului, investigare crime Franco, regim Spania Franco, proces PinochetComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image