2016-12-07 10:55

POLITICA


Procesul legăturilor financiare secrete

 |  17:39
Procesul legăturilor financiare secrete

Un cetăţean american a dat în judecată ONU, Forumul Economic Mondial, guvernul italian, cerându-le despăgubiri de 1.000 de miliarde de dolari. Procesul a fost intentat la New York de Neil Keenan, în calitate de reprezentant al familiei Dragon, un grup izolat de familii bogate şi secrete din Asia. Plângerea a fost depusă în 23 noiembrie 2011. Keenan susţine că instituţiile vizate au conspirat pentru a fura peste 1.100 de miliarde de dolari, bani destinaţi unor scopuri umanitare şi pentru a finanţa dezvoltarea economică. Potrivit acestuia, în 2009 i-au fost încredinţaţi banii - în obligaţiuni emise de Rezerva Federală americană, în valoare de 4,5 miliarde de dolari, bonduri guvernamentale japoneze, cu o valoare de un miliard de dolari şi un bond „Kennedy”, cu valoarea de un miliard. Acest proces special a fost declanşat de reţinerea ilegală a doi cetăţeni japonezi, Akihiko Yamaguchi şi Mitsuyoshi Watanabe, precum şi de confiscarea de către autorităţile italiene a 134,5 miliarde de dolari în obligaţiuni, ştire prezentată de Fox News. Cei doi japonezi încercau să treacă graniţa din Italia spre Elveţia pentru a depune obligaţiunile. Potrivit lui Keenan, rădăcinile acestui caz duc în anii 1927 şi 1938, atunci când Guvernul SUA a achiziţionat aur şi argint de la guvernul chinez naţionalist.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-09-21

TAGURI: proces, ONU, familia Dragon, Neil Keenan, furt, acuzatii, despagubiri, baniComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Un român a furat cinci milioane de dolari din conturi bancare în SUA Un român în vârstă de 42 de ani, extrădat din Spania în Statele Unite, a fost găsit vinovat... 18 Noi 2016 | (1)
Doi polițiști, trimiși în judecată pentru furt de motorină Doi polițiști din județul Arad au fost trimiși în judecată pentru că au furat din motorina... Acum 17 ore | (0)