2016-10-22 21:12

POLITICA


Procesul legăturilor financiare secrete

 |  17:39
Procesul legăturilor financiare secrete

Un cetăţean american a dat în judecată ONU, Forumul Economic Mondial, guvernul italian, cerându-le despăgubiri de 1.000 de miliarde de dolari. Procesul a fost intentat la New York de Neil Keenan, în calitate de reprezentant al familiei Dragon, un grup izolat de familii bogate şi secrete din Asia. Plângerea a fost depusă în 23 noiembrie 2011. Keenan susţine că instituţiile vizate au conspirat pentru a fura peste 1.100 de miliarde de dolari, bani destinaţi unor scopuri umanitare şi pentru a finanţa dezvoltarea economică. Potrivit acestuia, în 2009 i-au fost încredinţaţi banii - în obligaţiuni emise de Rezerva Federală americană, în valoare de 4,5 miliarde de dolari, bonduri guvernamentale japoneze, cu o valoare de un miliard de dolari şi un bond „Kennedy”, cu valoarea de un miliard. Acest proces special a fost declanşat de reţinerea ilegală a doi cetăţeni japonezi, Akihiko Yamaguchi şi Mitsuyoshi Watanabe, precum şi de confiscarea de către autorităţile italiene a 134,5 miliarde de dolari în obligaţiuni, ştire prezentată de Fox News. Cei doi japonezi încercau să treacă graniţa din Italia spre Elveţia pentru a depune obligaţiunile. Potrivit lui Keenan, rădăcinile acestui caz duc în anii 1927 şi 1938, atunci când Guvernul SUA a achiziţionat aur şi argint de la guvernul chinez naţionalist.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-09-21

TAGURI: proces, ONU, familia Dragon, Neil Keenan, furt, acuzatii, despagubiri, baniComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Un număr de 13 români, condamnaţi în Franţa pentru furt Un număr de 13 români au fost condamnați, joi, la Besançon, la pedepse de până la patru ani... 07 Oct 2016 | (0)
Prahova: Persoană bănuită de furt dintr-o locuinţă, dusă la audieri de polițiști Inspectoratul Județean de Poliție Prahova a anunţat joi, într-un comunicat de presă, că... 06 Oct 2016 | (0)